Ana Sayfa EĞİTİM 30 Haziran 2019

Hırsızlık eğitime de sirayet etti!

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bomba gibi düşen Türk-Eğitim-Sen Rize İl Başkan  Yardımcısı’nın not hırsızlığıyla ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. Hırsızlık en güvenilir alan olan eğitime de sirayet etti.

Rize’de bütün Türkiye’nin gündeminde olan not hırsızlık olayı konuşuluyor! Geçtiğimiz günlerde Rize’de basına yansıyan soruşturma ile ilgili haberlerin ardından ilginç şeyler yaşanıyor…

OLAYIN GELİŞİMİ!

Olay şöyle idi: Rize merkezde bir ortaokulda görev yapan müdür yardımcısı Y.S.C karneler dağıtıldıktan sonra, Okul idaresine ait şifre ile e-okul sistemine girip ve notları kötü olan ve aynı okulda okuyan, bazı öğretmen çocuklarının notlarının değiştirdiği ileri sürüldü.

Durumun öğretmenler tarafından fark edilmesi sonrasında, öğretmenlerin “Resmi evraklarda silinti, değişiklik, karneler basıldıktan sonra öğrenciler arası haksız rekabet oluşturmak, okuldaki öğretmenler arasında ayrımcılık yapmak, okul idaresinin ve öğretmenlerin bilgisi dışında şahsi menfaat sağlamak, devletin verdiği yetkiyi kötüye kullanmak, okul müdürünün şifresini izinsiz kullanmak” suçlarından notları değiştirdiği öne sürülen müdür yardımcısı hakkında şikayette bulunuldu. İl Milli Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı ve iki müfettiş görevlendirildi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BU SAHTEKARLIĞI AÇIĞA ÇIKARMAYA KARARLI

Olayın basına da yansımasının ardından Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gündemine bomba gibi düşen bu haber sonrası ilginç gelişmeler de yaşanmaya başladı.

Şöyle ki:

Söz konusu müdür yardımcısı Y.S.C, aynı zamanda Türk-Eğitim-Sen İl Başkan Yardımcılığı görevinin yürütüyor ve görev yaptığı o okulda yıllardır görev yapıyor. Notunu değiştirdiği çocukların babalarının da, kendi sendikasına mensup olan Türk-Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin olması ise dikkat çekiyor.

Olayın fark edilmesi üzerine o okulda görev yapan ve müdür yardımcısı ile aynı sendika üyesi olan Türk-Eğitim-Sen’li bazı öğretmenler de dahil olmak üzere müdür yardımcısı hakkında şikayet dilekçesi veriyorlar.

Olayın açığa çıkması ve soruşturma açılmasının ardından, notlar e okuldan tekrar eski haline getiriliyor ama iş işten geçmiş tabi öğretmenler bu konuyu okulun sene sonu kurul toplantısında gündeme getiriyorlar.

Öğretmenler Müdür yardımcısına “neden bu saygısızlığı, not hırsızlığını, sahtekarlığı yaptığını” yaptığını sormuşlar. Not yükseltilmesi gerekiyorsa, bir eksiklik görülmüşse, adaletli bir şekilde öğretmenlerle birlikte öğrencilerin durumları gözden geçirilebilirdi. Fakat sormadan kendi sendikasından bir öğretmen arkadaşının notlarının gizlice değiştirilmesi suçtur. Biz öğretmenler aşağılanmıştır.” direk tepki göstermişlerdir.

Hararetli tartışmaların yaşandığı kurul toplantısında notları değiştiren müdür yardımcısı Y.S.C sesini yükselterek, kızarak özür dilemek zorunda kalmış ve “kastının öğretmen çocuklarının ayrıcalıklı olmasını istemek olduğunu ifade etmiş. Ardından ise öğretmenleri adeta tehdit ederek bundan sonra hiçbir öğretmen benim anıma bazı konularda istekte bulunmak için gelmesin diyerek” büyük bir kızgınlık ile toplantı salonunu terk etmiştir.

Öğretmenlerin, Türk-Eğitim-Sen İl Başkan Yardımcısı olan Müdür yardımcısı Y.S.C hakkında şikayet dilekçesi vermelerinin ardından ise farklı bir olay daha yaşanmıştır.

Şikayet dilekçesi veren Türk-Eğitim-Sen’li öğretmenlere, eşlerine ve tanıdıklarına Türk Eğitim Sen Rize İl Başkanı tarafından telefon açılarak bazılarıyla da yüz yüze görüşülerek önce şikayet dilekçelerini geri çekmeleri ricasında bulunulmuş, kendilerinden özür dilenmiş, dilekçelerini geri çekmezlerse ise olabilecekler anlatılarak üstü kapalı tehditler savrulmuştur.

ÖĞRETMENLER İSYANLARDA!

Konu ile ilgili sitemize ulaşan bazı öğretmenler, şikayet dilekçelerinde de yer verdikleri ve duydukları rahatsızlığı  “Sendikalar haksızlığı, adaletsizliği, üyesinin hukukunu korumak üzere teşkil edilen bir kurumdur. Bizler de Türk-Eğitim-Sen’liyiz. Sendikamız, il başkan yardımcısı notları değiştirip suç işledi diye, başkan yardımcısının not sahtekarlığını ortaya çıkardık diye, il başkan yardımcısının sahtekarlığını gizlemek için üyesini tehdit etmez, edemez. Bu olay geçtiğimiz yıllarda da olmuş, bu müdür yardımcısının önceki görev yaptığı okullar dahil olmak üzere bazı kişilere menfaat sağlamaya yönelik bu suçu ciddi şekilde araştırılmalıdır.” şeklinde ifade etmektedirler.

SENDİKANIN İL BAŞKANI OLAYI ÖRTBAS ETMEK İSTEDİ!

Olayın basında “Müdür Yardımcısının not hırsızlığı fark edildi” şeklinde yer almasının ardından Türk-Eğitim-Sen Rize İl Başkanı Murat Köseoğlu, üyelerine WhatsApp’tan şöyle bir mesaj atıyor:

“Rize’de müdür yardımcısı e-okulda notları değiştirdi başlıklı haber olayın içeriği bilinmeden, alelacele yapılan çarpıtma bir haberdir.

Okulda görevli bir öğretmen 5-6 çocuğa öğretmenler tarafından birinci ve ikinci dönem tüm derslerde 100 puan verildiğini öğrenmiş ve bu olayı duygusal bir boyuta taşımıştır.

Adı geçen müdür yardımcısının odasına girmiş, müdür yardımcısının odada olmadığını görmüş ve bilgisayarda açık bulunan e okul sistemine girerek notları değiştirmiştir.

Olay fark edilince aynı gün notlar okul idaresi tarafından tekrar eski haline geri getirilmiştir.

Yapılan haber ilgili müdür yardımcısını karalamak amacıyla olayın henüz soruşturma boyutu dahi sonuçlanmadan kasıtlı bir şekilde yapılmıştır. İlgili öğretmende 5-6 çocuğa 100 verildiği için duygusal bir an yaşadığını ve notları bu yüzden değiştirdiğini kabul etmiştir.”

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün şikayet üzerine geçen hafta başlattığı soruşturma süreci devam ediyor. Soruşturma sürerken ilginç bir gelişme daha yaşandı.

Ajans Kamu’nun haberine göre Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan hafta sonu sendika ziyaretleri ve çalışmaları kapsamında Rize ve Artvin’de idi.

Artvin dönüşü Sendikanın Rize il teşkilatına uğradı.

Bir fotoğraf karesi gündeme bomba gibi düştü.

(Fotoğraftaki kişi sonradan suçu üstlenen ve notları değiştirilen çocuğun babası olan öğretmen)

Önce notları sendika il başkan yardımcısı tarafından değiştirilen çocuğun babası olan, daha sonra “notları müdür yardımcısı değil ben değiştirdim” diyerek suçu üstlenmeye çalışan bu öğretmen,  Talip Geylan ile yan yana fotoğraf çektirerek sosyal medyadan önce paylaşmış sonra silmiştir. Suçu üstlenen bu öğretmen adeta “Arkamda genel başkan var” gibi bir mesaj mı vermeye çalışmıştır bilinmez?

Ancak suçüstü yapılan ve eğitimcilerin onuruna yakışmayan bu davranışın tarafları ile Türkiye’nin en büyük sendikalarından biri olan Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanının yan yana poz vermesi hiç de şık olmamıştır.

Talip Geylan bu pozu verirken konudan ne kadar haberdardı ya da değildi bilemiyoruz.

Ama bu fotoğrafın, yaşanan olayın ardından, kendi üyesi öğretmenler başta olmak üzere herkesi rahatsız ettiği açık bir gerçek.

Eğitimcilerin herkesten daha fazla saygı görmeye ihtiyaç duyduğu bir dönemde umarız bu tür olaylar bir daha yaşanmaz.

Kaynak: www.ajanskamu.net

İlginizi çekebilir

Beykoz Belediyesi eğitim dostu

Beykoz Belediyesi eğitim dostu

selyus