Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık ve çalışanlarına karşı hakaret ederek, vatandaşları ve depremzedeleri Başkanlığa karşı kışkırttığı iddiası ile gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kuruluna yöneltilen “Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?” sorusuna verilen cevaba kasten suizanda bulunarak, sosyal medya hesabından Başkanlık ve personeline yönelik çok ağır hakaretlerde bulunduğu iddiası ile gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu. Başkanlık I. Hukuk Müşaviri Selami Açan imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, “Şüphelinin Twitter sayfası üzerinden aşağılayıcı ifadelerle Başkanlığımız ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi Başkanlığımıza karşı kışkırtmaya çalışması üzerine Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur” denildi.
Dilekçede Altaylı’nın ülkenin ve vatandaşların çok zor dönemlerden geçtiği bugünlerde Diyanet İşleri Başkanlığına ve devlet kuruluşlarına karşı algı ve dezenformasyon yoluyla, Din İşleri Yüksek Kuruluna sorulan bir soruya kurulun dini bir konuya verdiği ilmi bir cevabı alıntılayarak Diyanet İşleri Başkanlığına ve personeline karşı aşağılayıcı, hakaretamiz söylemlerle saldırmasının Türk Ceza Kanunu anlamında suç teşkil ettiği ifade edildi. Fatih Altaylı’nın Diyanet İşleri Başkanlığına ve personeline karşı aşağılayıcı ve hakaret içerikli ifadeleriyle halkı tahrik edici, nefrete ve ayrımcılığa sürükleyecek şekildeki şikayete konu olan paylaşımda bulunmasının toplum nezdinde ve sosyal medyada büyük tepkiye yol açtığı ve halk arasında infiale sebep olduğu kaydedilen suç duyuru dilekçesinde, Altaylı hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılarak, cezalandırılması talep edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu
Benzer Haberler
-
Suç Örgütü Lideri Ekrem İmamoğlu, mahkemede çirkefleşmeye ve duruşmaları sabote etmeye devam ediyor
-
Muhittin Böcek’in gelini Zuhal Böcek tutuklandı
-
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na saldırısına ilişkin soruşturma başlattı
-
‘Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü’ duruşmasında 15 sanık tahliye edildi
-
Büyükçekmece Belediyesi eski başkanı Hasan Akgün hakkında 68 yıldan 183 yıla kadar hapis cezası istendi
-
Mahkeme Başkanından Ekrem İmamoğlu’na “Bu üslupla devam ederseniz salondan dışarı atarım sizi”
-
Etkin pişmanlık ifadesi veren Soytekin, kendisine edilen küfürleri ve baskıyı anlattı
-
Adem Soytekin: “Suç işlemediğimi kanıtlamak için etkin pişmanlık yaptım”
-
Alaattin Köseler’in tutukluluk halinin devamına karar verildi
-
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında dinlenen gizli tanık Yaprak: “Bildiklerimi duyduklarımı net bir şekilde anlattım”
-
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında dinlenen gizli tanık: “Belediyenin içindeki kokuşmuş yapıyı anlattım”
-
İtirafçı Adem Soytekin: “İmamoğlu ve ekibi konuşmamı engellemeye çalışıyorlar”


