Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık ve çalışanlarına karşı hakaret ederek, vatandaşları ve depremzedeleri Başkanlığa karşı kışkırttığı iddiası ile gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kuruluna yöneltilen “Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?” sorusuna verilen cevaba kasten suizanda bulunarak, sosyal medya hesabından Başkanlık ve personeline yönelik çok ağır hakaretlerde bulunduğu iddiası ile gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu. Başkanlık I. Hukuk Müşaviri Selami Açan imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, “Şüphelinin Twitter sayfası üzerinden aşağılayıcı ifadelerle Başkanlığımız ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi Başkanlığımıza karşı kışkırtmaya çalışması üzerine Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur” denildi.
Dilekçede Altaylı’nın ülkenin ve vatandaşların çok zor dönemlerden geçtiği bugünlerde Diyanet İşleri Başkanlığına ve devlet kuruluşlarına karşı algı ve dezenformasyon yoluyla, Din İşleri Yüksek Kuruluna sorulan bir soruya kurulun dini bir konuya verdiği ilmi bir cevabı alıntılayarak Diyanet İşleri Başkanlığına ve personeline karşı aşağılayıcı, hakaretamiz söylemlerle saldırmasının Türk Ceza Kanunu anlamında suç teşkil ettiği ifade edildi. Fatih Altaylı’nın Diyanet İşleri Başkanlığına ve personeline karşı aşağılayıcı ve hakaret içerikli ifadeleriyle halkı tahrik edici, nefrete ve ayrımcılığa sürükleyecek şekildeki şikayete konu olan paylaşımda bulunmasının toplum nezdinde ve sosyal medyada büyük tepkiye yol açtığı ve halk arasında infiale sebep olduğu kaydedilen suç duyuru dilekçesinde, Altaylı hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılarak, cezalandırılması talep edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu
Benzer Haberler
-
Metroda başörtülü kadına ve kızına hakaret eden İslam ve başörtüsü düşmanı Hatice Ö. isimli kadınla ilgili gözaltı kararı
-
Tetikçiye “para gelmezse öldür” talimatı
-
Adalar Belediyesi’ne rüşvet operasyonu: Belediye Başkanı Alpolat dahil 41 şüpheli gözaltına alındı
-
‘Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davasında 5 sanığın tahliye istendi
-
Sanık Metin Bal, “Emrah Bağdatlı’yı tanımam” dedi, HTS kayıtları ortaya çıktı
-
Zeydan Karalar: “Belediye başkanlarının ihale almada vermede bir yetkileri yok”
-
Beylikdüzü Belediyesi ve İmamoğlu İnşaat operasyonunda gözaltına alınan isimler belli oldu
-
Beylikdüzü Belediyesi ve İmamoğlu İnşaat şirketine operasyon: 27 şüpheli gözaltına alındı
-
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve 9 kişi tutuklandı
-
Beykoz’da 50 yıllık mülkiyet krizi çözüldü: Bin 200 davalı ve 6 bin 500 vatandaşı ilgilendiren Çamlıbahçe davasında tarihi karar çıktı
-
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Aykut Çelik için İstanbul’da tören düzenlendi
-
Silivri Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu: 17 gözaltı


