Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Mart 2023

AK Parti’nin sevilen yüzü Önder Benzeş, milletin vekili olmak için yola çıktı

AK Parti’nin tecrübeli ve bir o kadar da etkili ismi Önder Benzeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşı olmak ve kutlu davaya hizmet etmek için TBMM 28 Dönem Milletvekili aday adayı oldu.

AK Parti İl Gençlik Kolları Yürütme Kurulu Üyeliği ve İBB Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Önder Benzeş, 4 yıldır yürütmekte olduğu Kâğıthane Belediyesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü görevinden istifa ederek milletin vekili olmaya karar verdi.

Benzeş İstanbul Takipte Haber Sitesi’ne verdiği kısa bilgide, “19 yıldır gururla hizmet ettiğim partimi TBMM’de temsil etmek için kutlu bir yola çıktık. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vesilesi ve Rabbimin takdiri ile görev alırsam milletimi onurlu bir şekilde temsil edeceğim” dedi.

ÖNDER BENZEŞ KİMDİR?

1982 Siirt / Kurtalan doğumlu olan Önder Benzeş, 1998 yılında Alibeyköy Endüstri Meslek Lisesi Elektronik bölümünü bitirdi. 2001 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Bilgisayar programcılığı, 2011 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÖF) İşletme, ardından İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Nişantaşı Üniversitesi’nde de Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi üzerine 2016 yılında tezli Yüksek Lisansını tamamladı. Yüksek lisansı bitirmesinin ardından 2018 yılında Anadolu Üniversitesi’nde Adalet Bölümünü bitirdi.

1998-2016 yılları arasında özel sektörde Network Uzmanlığı, Network Proje Yöneticiliği, İş Geliştirme Uzmanlığı gibi görevlerde bulundu. 2016 yılında kurduğu şirketin yöneticiliğini 2019’a kadar sürdürdü.2019 yılından bugüne Kâğıthane Belediyesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yaptı.

2004-2005 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kollarında SHIB ve Tanıtım Medya komisyonlarında görev aldı.

2005-2006 yıllarında İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

2006- 2011 yılları arasında 2. ve 3. Dönem İl Gençlik Kolları’nda Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığı görevini yürüttü.

2011-2014 yılları arasında İl Gençlik Ar-Ge Birim Başkanlığı görevini yürüttü.

2014 Yerel seçimlerinde Eyüpsultan ilçesinden Meclis Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği yaptı.

2014-2019 döneminde Eyüpsultan ilçe meclisinde Meclis 2. Başkan vekilliği ile birlikte farklı komisyonlarda Komisyon Başkanlığı yaptı.

2014-2019 Meclis Üyeliği döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde 4. Yıl Gençlik ve Spor Komisyon Başkanlığı ve Divan Kâtip Üyeliği yaptı.

1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Yurt Dışı SKM’de görev alıp Hollanda SKM Başkanlığı yaptı.

2016 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlendirmesi ile Doğu ve Güneydoğu’da kayyum atanan Belediyelere Teknik, Stratejik ve Yönetim desteği kapsamında ile Hakkâri Merkez Belediyesinin çalışmalarına liderlik yaptı.

2017 Referandumunda Yurt Dışı SKM’de görev alıp Mısır, Cezayir, Sudan Güney Afrika ülkelerinin içerisinde bulunduğu Afrika Kıtası SKM Başkanlığı yaptı

Celalettin Deniztoker Başkanlığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak ve Karate Branşı Asbaşkanı olarak görev yaptı. Kâğıthane Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreterliği, Demokrat Gençlik Platformu ve Genç Akademi İstanbul Gençlik ve Spor Derneği Kurucu Yönetim Kurulu görevlerini yürüttü.

Umut Sensin İnsani Yardım ve Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Önder BENZEŞ, Evli ve 2 çocuk babasıdır. E- mail:[email protected]

selyus