Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim alanında önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, “Yılda hukukta 527, bin 962, mühendislikte 160 da tıp fakültesine açık öğretim okullarından öğrenci gönderebiliyorsak fırsat eşitliğinde belli bir sayıyı yakaladık demektir. Milli gelirden yüzde 6’dan fazla bir kaynağı eğitime ayıran Avrupa’da birinci ülkeyiz” dedi.
Açık Öğretim Lisesi’nin kuruluşunun 25’inci yılında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldığı törenle mezunlara diplomalarını temsili olarak verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ndeki törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ile çok sayıda mezun ve ailesi katıldı. Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken 1992 yılında faaliyete başlayan Açık Öğretim Lisesi’nin 25’inci yılı dolayısıyla hazırlanan şiir dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle devam etti. Ardından açık öğretim liselerinden başarıyla mezun olan kişiler kazandıkları bölümleri anlatarak açık öğretim lisesinden memnuniyetlerini dile getirdi. Törende Bakan Yılmaz, eğitim alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verirken açık öğretim liselerinden öğrencilerin hukuk, tıp gibi bölümlere yerleşebilmelerinin fırsat eşitliğinin göstergesi olduğuna dikkat çekti. Sonrasında Bakan Yılmaz, açıköğretim liselerinden mezun olan birçok öğrenciye diplomasını temsili olarak verdi.
“YÜZDE 6’DAN FAZLA BİR KAYNAĞI EĞİTİME AYIRAN AVRUPA’DA BİRİNCİ ÜLKEYİZ”
Son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarda eğitimde önemli mesafeler kat edildiği söyleyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Eğer 1 yılda hukukta 527, bin 962 mühendislikte 160 da tıp fakültesine açık öğretim okullarından öğrenci gönderebiliyorsak fırsat eşitliğinde de eğitimde kalitede de belli bir sayıyı yakaladık demektir. Milli gelirden yüzde 6’dan fazla bir kaynağı eğitime ayıran Avrupa’da birinci ülkeyiz. Türkiye’nin yarını bugününden daha iyidir bundan hiç şüpheniz olmasın. Derslik başına düşen öğrenci sayısı tüm Türkiye’de 36’ydı 24’e düşürdük. Önümüzde Şubat ayında 20 bin öğretmeni daha alacağız. İlk defa bu yıl 30 öğrenciyi ortaokula 30 öğrenciyi de liseye alarak 60 öğrenciyle birlikte özel yetenekli çocuklarımız için bir okul açtık. Önümüzdeki yıldan itibaren bunu Ankara, İzmir’e yaygınlaştıracağız. Türkiye’nin ihtiyacı olan bölgelerde bu okulları kuracağız” ifadelerini kullandı.
“BU PROGRAMIN BENİM DÜNYAMDA DA ÖZEL BİR YERİ VAR”
Ablasının da açık öğretim lisesinden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini alarak başarılı bir avukat olduğunu ve ülkesine uzun zamandır hizmet ettiğini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ” Bu programın benim dünyamda da özel bir yeri var. Çünkü 7 kardeşiz ve ablalarımdan birisi de bu okullardan mezun oldu. İnşallah sizin diplomalarınız da sizi çok daha yüksek noktalara taşıyacak hepinizi tebrik ediyorum” dedi.