Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Mayıs 2015

Hüseyin Yayman, “Sokağın nabzı beni şaşırtıyor!”

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak 20 gündür sokaktasınız, sokağın nabzını nasıl görüyorsunuz? diye sorduğumuz soruya geniş perspektifte cevap verdi.

Bütün Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da seçimler her geçen gün daha da yüksek tempoda devam ediyor. Siyasi partilerin adayları daha çok seçmene ulaşmak için zamanını çok tasarruflu kullanıyor. Milletvekili adayları bir o programdan bir bu programa koşuşturmadır devam ediyor. Bunca yoğunluğuna rağmen zamanını çok verimli kullanmasını bilen ve basının içinden geldiği için de Anadolu Yakası yerel basınla biraraya gelen AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, kendisine sorulan sorulara bütün açıklık ve samimiyetiyle cevap verdi. İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak 20 gündür sokaktasınız, sokağın nabzını nasıl görüyorsunuz? diye sorduğumuz soruya Doç. Dr. Hüseyin Yayman, geniş perspektifte cevap verdi.  

BU SEÇİMDE SÜRPRİZ BİR SONUÇ ÇIKABİLİR

Çözüm sürecinde kapsamında başlatılan Akil İnsanlar Heyetinde de yer alan Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Kendisini vicdanlı birisi olduğunu ve her zaman doğrulardan yana tavır koyduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Buraya gelmeden önce Salı Pazarı’na gittim. Bende 45-46 yaşlarındayım. 20 yaşından itibaren sokaktayım. Yerel gazetecilik yaptım. Anketörlük yaptım. Büyük anket şirketlerinde danışmanlık yaptım. Gazeteci olarak ta bütün alanları, sokakları gezdim. Alanların ve sokakların nabzını tuttum. Ben bu seçimde şunu görüyorum, çok somut olarak halkımız tarafından Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a ve AK Parti’ye karşı çok büyük bir teveccüh var. Ve bu seçimde sürpriz bir sonuç çıkabilir. AK Parti yüzde 50 oy alırsa hiç şaşırmam. Karşımızda çok bilinçli bir seçmen görüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun vaatleri için diyorlar ki Cem Uzan’da benzer vaatlerde bulunmuştu. Bize bu işleri anlatmasın, biz biliyoruz. Daha önce iki anahtar vaadeden de olmuştu. CHP’li seçmende bu vaatleri çok önemli buluyor. Benim sokakta gördüğüm. AK Parti’ye karşı çok büyük bir teveccüh var. Ve şöyle söyleyeyim size; ben 20 gün önce ilk sahaya çıktığımda bir kararsız kitle vardı. Ama şimdi bu karasızların AK Parti’nin seçim kampanyası ilerledikçe sokaklar ısındıkça AK Parti saflarına döndüklerini, AK Parti’ye çok büyük bir ilginin ve sempatinin olduğunu görüyorum. Az öncede söyledim, Salı Pazarı’nı gezdik. Burada belki 250-300 kişini elini sıktım, inanın, tüm samimiyetimle söylüyorum, bu 300 kişinin içinde bize mesafeli duran 10 kişi bile yoktu. Ama 290 kişi bizi büyük bir samimiyetle kucakladı. Bize şunu söylediler: biz AK Parti’yi destekliyoruz, buralara gelmenize gerek yok, biz zaten AK Parti’liyiz, gidin başka yerde çalışın. Bu çiçeği, bu karanfili ve bu kartı bana verme israf olmasın hocam, gidin başka birine verin. Biz sizi destekliyoruz, bizim oyumuz sizin gibi bir yaklaşım var. Bunu görmek beni çok mutlu ediyor. Şaşırtıyor da, ben bu kadar beklemiyordum. 12 yılın sonunda AK Parti’ye biraz daha tepki olabilirdi. Ben sokakta tepki görmüyorum doğrusu” dedi.  

Etiketler:
selyus