Üsküdar sağlık şehir diye de anılacak
Üsküdar Belediyesi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile imzaladığı protokolle ilçeye 2 aile sağlık merkezi, 2 hastane ile bir ağız ve diş sağlığı merkezi kazandırıyor.
Kültür-sanat-, tarih ve spor şehri olan Üsküdar, son yıllarda atağa geçerek yaptığı bir çok kalıcı sağlık eserleriyle artık ‘Sağlık Şehir’ olarak da anılacak.
Üsküdar Belediyesi ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün imzaladığı protokolle Üsküdarlılar yeni sağlık merkezlerine kavuşuyor. İmzalanan protokolle 2 aile sağlık merkez, 2 hastane ile bir ağız ve diş sağlığı merkezi hizmete girecek.
Üsküdar Belediyesi Başkanlık makamında bir araya gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 100 milyona mal olacak hastanelerin hayırlı olmasını dileyerek, protokolün imzalarını attı.
“ÜSKÜDAR’A 5 SAĞLIK MERKEZİ PROJESİ”
Üsküdar’a 2 yeni hastanenin yapılacağını ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Önemli imzalar bunlar. Toplamda bu protokollerle İnşallah Üsküdar’ımızda adeta önemli iki tane hastane açıyoruz. Birisi Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne bağlı ek poliklinik Ünalan Mahallemizde bir de Erenköy Fizik Tedavi Hastanesi’nin şubesi olan bölümü açacağız. Çok önemli bir proje adeta Bulgurlu, Ünalan, Cumhuriyet Mahallesi olmak üzere tabi Ataşehir’den gelecek olan hastalarımız olmak üzere önemli bir sağlık hizmetini vatandaşlarımızın ayağına getirmiş oluyoruz. İkinci önemli hastanemiz de Yavuztürk Mahallesi’nde yeni bir cami yapılıyor. Bu caminin alt katında yaklaşık 4 bin 500 metre kapalı alan var. Burada çok önemli bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi proje bu. Bu da önemli bir proje. Bu binaların yapımı ve işletmeye hazır hale getirilmesi belediyemizden. İşletmesi Bakanlığımızdan ve il sağlık müdürlüğümüzden olacak şekilde bir protokolle bu işi bağlamış olduk. Yine bizim Yavuztürk Mahallemizde yeni yaptığımız Fatih Cami’nin alt katında bir Aile Sağlık Merkezi açıyoruz. Bir başka aile sağlık merkezimiz Bulgurlu Mahallesi’nde açılıyor. Dolayısıyla 2 tane Aile Sağlık Merkezi, 3 önemli hastanemiz geliyor” dedi.
“DÜNYA’NIN ÖRNEK SAĞLIK SİSTEMLERİNE BİR TANESİNİ OLUŞTURMUŞ DURUMDAYIZ”
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ise, “Ben öncelikle Sayın Başkanım bu desteğiniz için size ve çalışanlarınıza teşekkür ediyorum. Biz gerçekten sağlıkta dönüşümle ülkede çok farklı bir sağlık hizmetine kavuştuk. Bu sağlıklı dönüşüm işini sağlıklı kayıt haline getirmeye çalışıyoruz. Dünya’nın örnek sağlık sistemlerine bir tanesini oluşturmuş durumdayız. Daha da iyi olacak. Bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi sadece hastaların hastaneye gelerek değil. Lokalde, bölgesinde onların sağlık hizmetini ayağına getirmek hedefimiz. Bu konuda örnek belediyelerden bir tanesi olduğu için Üsküdar Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Benzer Videolar
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da esnafı ziyaret etti
-
AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Türk Dünyası Engelliler Birliği Genel Başkanlığına seçildi
-
Muhittin Böcek’in ek ifadesi ortaya çıktı: “Ekrem İmamoğlu benden adaylığım karşılığında yaklaşık 15 milyon euro istedi”
-
Menderes Belediyesi AK Parti’ye geçti
-
TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Cumhuriyetimizin ilk asrının yarısını heba ettiğimiz terör meselesini geride bırakıyoruz”
-
Recep Tayyip Erdoğan, “Bu davanın mayasında Abdülmecitlerin bu imanı var”
-
Gazeteci Nuray Başaran: “İYİ Parti FETÖ tarafından kuruldu, FETÖ finanse ediyordu”
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Allah ömür ve sağlık verirse daha nice yıllar Türkiye’ye hizmet mücadelesi içinde olacağım”
-
AK Parti İstanbul teşkilatından Ankara’ya 15 bin kişilik çıkarma
-
CHP’de çok önemli bir kayıp: Ekrem İmamoğlu istifa etti
-
AK Parti Ataşehir’den Hakk’a yürüyen teşkilat mensuplarının ruhuna Kur’an-ı Kerim Tilaveti
-
Adalet Bakanı Akın Gürlek: “Terörsüz Türkiye hedefimiz huzuru, güveni ve kardeşliği kalıcı hale getirecek”


