Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Haziran 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabineye MHP’den de isim almaya göz kırptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TGRT Haber, Akit TV, TV Net ve Beyaz TV televizyon kanallarının ortak canlı yayınına katıldı. Üsküdar da bulunan Nevmekan’da gerçekleştirilen ortak yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevaplayarak gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a burada ülkenin gelişmesi ve dış politikası ile ilgili bir çok soru geldi. Ayrıca kabinenin oluşumunda MHP’den de isimler olabileceğine göz kırptı.

LİYAKATE BAKARAK GÜÇLÜ İSİMLERLE, GÜÇLÜ BİR KABİNE KURMAK GEREKİR”

24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı seçildiği takdirde bakanlıkların ve cumhurbaşkanı yardımcılığı konularının nasıl şekilleneceği sorusuna, bununla ilgili çalışmalarını yaptıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Milliyetçi Hareket Partisi’nden isimlerin kabinede yer alıp almayacağı yönündeki soruya ise şu cevabı verdi: “Burada ehliyet, liyakattir aslolan ve bu ehliyet liyakatle tabii parlamento sayısı nasıl oluşacak bu önemli. Bu sayı oluştuktan sonra, duruma göre değerlendirmesi yapılır. Yani MHP’ye gönül vermiş arkadaşlardan da istifade edilir. Yani buna göre bir değerlendirmeyle bizim burada ehliyet ve liyakate bakarak, güçlü isimlerle güçlü bir kabineyi kurmak gerekir.”

 

selyus