Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Ağustos 2019

Erdoğan, “AK Parti, organik bir partidir”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti, organik bir partidir. Bir başka ifade ile AK Parti siyaset mühendisliğine, içeriden ve dışarıdan kulağına üflenen suflelerle milletin içinde olmadığı her türlü hesaba kapalı bir parti olarak kurulmuş ve bu şekilde yol yürümüştür” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen AK Parti’nin 18. Kuruluş Yıldönümü programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, “Bundan tam 18 yıl önce 2001 yılı Ağustos ayında AK Parti’nin kuruluşunu milletimize ve tüm dünyaya ilan etmiştik. Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti’nin tüm kademelerinde bu davaya gönül vermiş, katkı sağlamış, görev almış, partimize oy vermiş tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Her yıl dönümü önemlidir. Ama 18’inci yıl dönümü ayrıca önemlidir. Bu büyük ailenin parçası olmak onuru dahi tek başına çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır” ifadelerini kullandı.

“GÖZLERİ VE GÖNÜLLERİ BAŞKA YERLERDE OLANLARIN AK PARTİ ÇATISI ALTINDAN ÇIKTIKLARINDA BAŞARISIZLIĞA MAHKUM”

“Bu uzun ve kutlu yolculukta davanın yükünü kaldıramayanlar, çeşitli sebeplerle yolunu kaybedenler olmuştur” diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, “AK Parti bugün ve yarın hep dimdik ayakta olacaktır. Ama bu çatının altından ayrılanların hiç birinin esamesi şimdiye kadar okunmamıştır, şimdiden sonra da okunmayacaktır. Bizim partimizin en önemli özelliklerinden biri değişimi, yenilenmeyi kendi içinde başarabiliyor olması. AK Parti, organik bir partidir. Bir başka ifade ile AK Parti siyaset mühendisliğine, içeriden ve dışarıdan kulağına üflenen suflelerle milletin içinde olmadığı her türlü hesaba kapalı bir parti olarak kurulmuş ve bu şekilde yol yürümüştür. Gözleri ve gönülleri başka yerlerde olanların AK Parti çatısı altından çıktıklarında başarısızlığa mahkum olmalarının sebebi işte budur. İnşallah önümüzdeki yıllarda partimizin 19., 20., 25., 30. ve nice yıllarını kutlarken de AK Parti’nin hakka ve halka hizmet yolundan sapmadığını göğsümüzü gererek söyleyeceğiz. Partimizin kurucuları, yöneticileri, geleceği olan bizler ne kadar bu misyona sahip çıkarsak, milletimizin gönlündeki yerini o derece güçlü tutabiliriz. AK Parti kendisi gibi olmaktan çıktığında misyonunu kaybeder. Tıpkı bu çatının altından ayrılanlar gibi milletle irtibatını kaybederek yolunu şaşırdığı gün AK Parti’nin de vadesi dolmuş demektir. Bu ülke demokraside ve ekonomide cumhuriyet tarihindeki en büyük atılımı AK Parti yaptırmıştır. Biz eserlerimizle zaten ortadayız, 18 yıldır bunu ispat ettik. Ülkemizin içinden geçtiği bu kritik dönemden başarıyla çıkmasını sağlayacak olan da yine AK Parti’dir” dedi.

selyus