Leyla Şahin Usta’nın 28 Şubat’ta yaşadıkları ve bugünkü düşünceleri
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, bundan 23 yıl önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi iken 28 Şubat post modern darbe girişiminde yaşadığı zulmü anlattı. Videoda hem öğrenci iken hem de bugünkü düşünceleriyle kameralar karşısına geçerek başörtüsü düşmanlarının adaletsiz davranışlarından bahsetti.
Adem Metan’ın YouTube kanalına konuk olan Usta, 23 yıl önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi iken yaşadıklarını anlatırken adeta o günlere geri gitti.
Sakin yapısı ile tanınan ancak hakkını arayacak kadar da cesur olan bir yapısı olan Leyla Şahin Usta, İslam ve başörtüsü düşmanlarına karşı dirayetli duruşundan bahsetti.
28 Şubat’ta askeri vesayetin ülke genelinde kurduğu hegemonyadan en çok etkilenen kesimdi muhafazakarlar. Özellikle başörtüsü konusunda ülke tarihinin utanç günleri yaşanıyordu. Birçok masum insanın hapislere atıldığı, kız öğrencilerin sırf başörtülü diye okullara alınmadığı bir dönemdi.
Bütün mücadelelere rağmen Türkiye’de başörtüsü ile okumayacağına kanaat getiren Usta, Avusturya’nın Viyana kentinde okulunu bitirdi.
Benzer Videolar
-
Beykoz’da tasarruf devrim: Ulaşım ihalesinde 633 milyon liralık kazanım
-
“TCG Yavuz” Beykoz’da İstanbul Boğazı’nın ilk ve tek müze gemisi olacak
-
ASELSAN teknolojileri milli denizaltı MİLDEN projesine ve Bayraktar TB3 SİHA’nın gücüne güç katıyor
-
Kilosu 600 bin lira: Safranın yeni sezon dikimi başladı
-
TURKA yeni nesil araç muayene merkezini tanıttı
-
Kanal İstanbul’un ilk köprüsünde 250 tonluk dev operasyon
-
Türk Savunma Sanayiinden Malezya’ya güçlü imza
-
Togg’un servis ağı hızla büyüyor
-
Beykoz’da DOA makineleri yaygınlaşıyor
-
Vizyoner iş insanları Ümraniye’de buluştu
-
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: “Büyük ve önemli eserler konfor alanının dışında kalmaya razı olanlar tarafından gerçekleştirildi”
-
Sakarya Pamukova YHT istasyonu ve Alifuatpaşa Köprülü Kavşağı açılışı gerçekleşti


