Ana Sayfa ÇEVRE, YEREL YÖNETİMLER 16 Mart 2022

Abdullah Özdemir’den İETT yöneticilerini ömür boyu hapsettirecek iddia!

İETT “İLERİ DERECE” ARIZALI 55 ARACI KULLANMASI İÇİN 750 ₺ İLAVE ÜCRET KARŞILIĞI 55 ŞOFÖRÜ İKNA ETMİŞTİR.

İSTANBUL TAKPTE / Sarıyer’de iddiaya göre freni bozulan İETT otobüsü yol kenarına çekildikten bir süre sonra aniden hareket etti. Şoför, arkasından koşarak bindiği otobüsü duvara çarparak durdurabildi. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanı Abdullah Özdemir, “İETT “ileri derece” arızalı 55 aracı kullanması için 750 ₺ ilave ücret karşılığı 55 şoförü ikna etmiştir. Adeta ölüm saçan bu uygulama ilk vukuatını ortaya çıkarmıştır.”

Olay, Sarıyer Maslak Ayazağa Caddesinde saat 12.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 34 TP 5291 plakalı boş İETT otobüsü, frenlerinin bozuk olduğu gerekçesiyle yol kenarına park edildi. Şoför, kontrol etmek için otobüsten indi. Tam o sırada İETT otobüsü yokuş aşağı hareket etti. Otobüs şoförü aracın peşinden koşarak içeri girdi. Şoför, freni tutmayan otobüsün direksiyonunu sağa doğru kırıp duvara çarparak durdurabildi. Çarpma sonucu İETT otobüsünde hasar meydana gelirken, olayda şans eseri kimse ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yerine gelen polis ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN AÇIKLAMA

Bu kazanın hemen peşinden bir açıklama yapan İBB Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanı Abdullah Özdemir, “İETT “ileri derece” arızalı 55 aracı kullanması için 750 ₺ ilave ücret karşılığı 55 şoförü ikna etmiştir.

Adeta ölüm saçan bu uygulama ilk vukuatını ortaya çıkarmıştır.

Bu aracın özelliği ne biliyor musunuz?

Arızalı olduğu için bu aracı kullanma “cesareti” olan şoföre 750 ₺ ekstra para ödenen araç.

Ya patlayan fren sonucu yol kenarındaki direk bu aracı durduramasaydı?

Ya araç içinde bir vatandaşımız çarpmanın şiddetiyle hayatını kaybetseydi?

 

İBB’yi “acilen” bu uygulamayı sonlandırmaya çağırıyorum..!”

selyus