Ana Sayfa ÇEVRE 3 Mart 2023

AFAD’tan adrese göre durumu sorgulayacak deprem tehlike haritası

Kahramanmaraş merkezli afetin ardından, harekete geçen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ‘Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nı kullanıma açtı. E-devlet üzerinden ulaşılabilen harita üzerinden ülke genelinde herhangi bir noktanın deprem tehlike değeri taşıyıp taşımadığı öğrenilebiliyor.

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili yıkıp geçen depremin ardından afet bölgesinde yaralar sarılırken, deprem bilimcilerin farklı noktalar için deprem uyarısında bulunmaları vatandaşları korkuttu.

Yaşadığı bölgede diri fay olup olmadığını merak eden vatandaşlar, MTA’nın sitesi üzerinden araştırma yaparken AFAD ise Türkiye genelinde deprem tehlikesi bulunan bölgelerin incelenebileceği interaktif bir harita yayınladı.

DEPREM TEHLİKE NOKTALARI İNTERAKTİF GÖRÜLEBİLECEK

Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Türkiye Deprem Tehlike Haritası” interaktif internet uygulaması ile Türkiye’de ilk defa bir noktanın deprem tehlike değerinin öğrenilebildiği belirtildi.

SORGULAMA E-DEVLET’TEN

Buna göre “tdth.afad.gov.tr/TDTH/” linkine tıklandığında e-Devlet kullanıcı bilgileriyle uygulamaya giriş yapılıyor.

Uygulamadaki, “adres sorgulama” bölümünden il, ilçe ve mahalle bilgileri girilerek bölgenin deprem tehlike durumu öğrenilebiliyor. Türkiye gazetesi

selyus