Ana Sayfa ÇEVRE 12 Haziran 2022

Ankara’nın seline bak, Mansur Yavaş’ın keyfine bak (!)

Ankara Valiliği günlerdir etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Bunca felaketlerin yaşandığı Ankara’nın belediye başkanı Mansur Yavaş’ın Eskişehir’de CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları ile toplantıda olduğu ve keyfinin de yerinde olduğu görüntülendi!

Etkisini gösteren sağanak Ankara’da hayatı olumsuz etkilerken Valilik uyarı üstüne uyarı yapıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sel felaketinde 1 kişinin hayatını kaybettiği 1 kişi hakkında kayıp ihbarı yapıldığı bildirildi. Ankara Valiliği “kuvvetli sağanak” uyarısında bulundu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bir süredir devam eden kuvvetli sağanak nedeniyle vatandaşların dikkatli olmalarına yönelik düzenli uyarıların yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bugün meydana gelen kuvvetli yağışların, bu gece yarısından sonra da ilimiz genelinde etkili olacağı yönündeki son meteorolojik değerlendirmeler nedeniyle bir kez daha vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılmaları ihtiyacı doğmuştur.” Türkiye gazetesi

selyus