Ana Sayfa ÇEVRE 24 Mart 2023

Avrupa Birliği’nden “Pendik Afet ve Risklerin Bilincinde” projesine destek

Pendik Belediyesi “Pendik Afet ve Risklerin Bilincinde” Projesi Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazandı. 3 farklı kategoride eğitimlerin ve etkinliklerin yapılacağı projede vatandaşların afet ve acil durumlar konusunda bilinçlenmesi amaçlanıyor.

Pendik Belediyesi son zamanlarda meydana gelen afet ve acil durumlar sonrasında vatandaşların bilinçlenmesi adına projeler yürütmeye devam ediyor. Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK) Ekipleriyle ortak hazırlanan “Pendik Afet ve Risklerin Bilincinde” Projesi de “Ulusal Ajans”a sunulduktan sonra Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazandı. Proje kapsamında Pendik’te ikamet eden, doğal afetlerde nasıl hareket edeceğini bilemeyen vatandaşların bilincinin artırılması amacıyla afet bilincinin tüm Pendik’e yaygınlaştırılması, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı yeni çocuğu olmuş annelerin sağlık konusunda kendini güvene alması ve sosyal hayata katılımlarının sağlanması için çeşitli etkinlikler düzenlenerek faaliyetler yürütülecek. Projede Afet Bilinci Etkinlikleri, Yeşil Hareketlilik Etkinlikleri ve Temel İlk Yardım Etkinlikleri olmak üzere 3 farklı alanda farklı gruplara yönelik etkinlikler düzenlenecek.

AFET RİSKLERİYLE BAŞA ÇIKMAYI ÖĞRENECEKLER

Projede yer alan “Afet Bilinci Etkinlikleri” kapsamında 3 etkinlik düzenlenecek. Tehlike ve Risk Avı, Doğal Afetlere Hazırlık ve Marmara Depremi Anma Etkinlikleriyle dezavantajlı bireylerin yaşadıkları zorluklar, olası afet anında yaşayabilecekleri riskler ve bunlarla başa çıkabilme yöntemleri hakkında bilgi verilecek. Etkinliklerde verilen bilgilerle afet anı ve sonrasında yaşanacak panik ortamının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

DOĞAYA KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

“Yeşil Hareketlilik Etkinlikleri” çerçevesinde düzenlenecek Deniz Dibi Temizliği ve Sergisi ile çevre sorunlarına dikkat çekilecek. İklim değişikliği konulu etkinliklerle vatandaşların doğaya karşı farkındalıklarının artırılması amaçlanıyor.

ACİL DURUMLAR İÇİN BİLİNÇLENDİRME YAPILACAK

Projenin üçüncü etkinlik grubunda ise “Temel İlk Yardım Etkinlikleri” kapsamında Temel İlk Yardım Eğitimi ve Basit Yangın Teknikleri hakkında bilgilendirme yapılacak. Bu etkinliklerle de vatandaşlara ilk yardım ve evlerde başlarına gelebilecek yangın faktörleri, nasıl önlemler alabilecekleri ve yangın sırasında en hızlı nasıl hareket edebilecekleri ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

selyus