Ana Sayfa ÇEVRE 16 Ekim 2017

Bağcılar Belediyesi’nden ‘Kestane Şenliği’

Bağcılar Belediyesi’nin 2011 yılında hizmete sunduğu nostalji bahçelerinden olan Kestane Bahçesi’nde ‘Kestane Şenliği’ düzenlendi. Etkinliğe katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kestane ağaçlarının dalından topladığı kestaneleri ızgarada pişirerek vatandaşlara ikram etti. Renkli görüntülerin oluştuğu şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bağcılar Belediyesi’nin Kastamonuluların memleket özlemi çekmemesi için 2011 yılında Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında hazırladığı Kestane Bahçesi’nde ‘Kestane Şenliği’ yapıldı. Kastamonuluların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Kastamonu’nun yöresel kıyafetlerini giyen kadınlar, kestane ile yapılan yöresel yemekler pişirerek katılımcılara ikram etti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da etkinliğe katılarak vatandaşlarla sohbet etti. Kestane ağaçlarından kestane toplayan Başkan Çağırıcı, dalından topladığı kestaneleri ızgarada pişirerek vatandaşlara ikram etti. Başkan Çağırıcı’nın dalından kestane toplaması ve vatandaşlara ikram etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

“KESTANE HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YILDA İYİ MAHSUL VERDİ”

Şenliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Çağırıcı, “Bağcılar’da gelecek gelecek nesil için atılan Bağcılar bugün farklı bir güzelliği daha yaşıyor. Nostalji bahçelerimizden biri olan Kestane Bahçemizde kestane hasadında birlikteyiz. Bağcılar ismini bağdan alan bir ilçemiz ve 22 mahallemizin tamamında her türlü meyvenin yetiştiğini biz çocukluğumuzda gördük. Daha sonra ekonomik gelişimle birlikte ve yoğun bir göçle Bağcılar’da yeşilin hemen hemen kaybolma noktasına geldiğini de gördük. Nostalji amaçlı, Bağcılar’ın eski günlerini hatırlama adına, çocuklarımızın daha yeşil bir Bağcılar görmeleri adına nostalji bahçeleri geleneğini başlattık. Bağcılar logosunda hep üzüm görürdük. Çünkü üzüm ticareti yapılan bir yerdi Bağcılar. Üzüm bağı ile başladığımız nostalji bahçelerimizde Kiraz Bahçemizle devam ettik. Mevsiminde birlikte yedik çocuklarımızla. Kestane Bahçemizle devam ettik ardından. Her yıl olduğu gibi bu yıl da güzel mahsul verdi” dedi.

Şenliği eğlenceli bulduğunu söyleyen Mustafa Köse, “Kestaneyi çok seviyoruz. Kastamonuluyuz. Bu yıl ilk defa katıldım. Buraya yakın oturuyoruz. Güzel bir pazar geçiriyoruz” diye konuştu.

Kadriye Ay isimli vatandaş ise, “Etkinliklerden memnunuz. Bağcılar’da oturuyoruz. Üzüm bağına da gidiyoruz. Denk gelirse katılıyorum her sene. Kiraz bağına gidemedim uzak kaldığı için. Güzel bir gün, evde üşüyorduk, bu güneş iyi oldu, ısındık” şeklinde konuştu.

 

selyus