Ana Sayfa ÇEVRE 10 Mayıs 2016

Bağcılar’ın engellilerinden fidan dikimi

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri ile İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri temiz ve daha yaşanılabilir bir çevre oluşturma bilincini geliştirmek amacıyla Kemerburgaz’daki bir alana selvi fidanı dikti.

Bağcılar Belediyesi tarafından hizmete sunulan Engelliler Sarayı’nda değişik branşta meslek öğrenen ve iş sahibi olan engelli kursiyerler, Kemerburgaz’daki bir alana selvi fidanı dikti.

Çevreyi temiz tutma ve yeşili koruma bilincini geliştirmek amacıyla birçok faaliyete katılan engelli kursiyerler, bu kez farklı bir etkinlik için Kemerburgaz’daki ormanlık alanda buluştu. Engelli kursiyerler, Kemerburgaz Göktürk Ağaçlı Köyü’nde İstanbul Orman İşletmeleri Müdürlüğü’ne ait alana selvi ağacı fidanı dikti. Kursiyerler 100 adet selvi fidanını dikerken, İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri de onlara refakat etti. Kursiyerler, fidan dikme faaliyeti sonrası birlikte piknik yaptı.

“ÇEVREYİ KORUMA BİLİNCİNİN GELİŞMESİNİ İSTİYORUZ”

Birlikte Yaşama Kültürü Oluşturma amacıyla yeni projeleri hizmete sunduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu anlamda engelli kursiyerlerle güzel faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Çağırıcı, “Engelli kardeşlerimiz ile birlikte toplumsal bilincin gelişmesine yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz. Ormanlar bizim oksijen kaynağımız. Ağacı ve yeşili korumak hepimizin en önemli görevleri arasında yer alıyor. Engelli kardeşlerim de öğrencilerimizle birlikte bu bilincin yayılması amacıyla selvi fidanı dikerek herkesin takdirini topladı. Yeşili koruma bilincinin yaygınlaşmasına yönelik faaliyetlerimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.

selyus