Ana Sayfa ÇEVRE 3 Nisan 2017

Bakan Akdağ, Çekmeköy Doğa Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi

Çekmeköy Belediyesi tarafından yenilenen Doğa Park’ın açılışı Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışta referanduma değinen Bakan Akdağ, “Güçlü bir hükümet onu kontrol eden, denetleyen güçlü bir meclis yapıyoruz. Meclisi de, Cumhurbaşkanı’nı da, yargıyı da milletin gösterdiği istikametin dışına çıkamayacak yeni bir sisteme geçiyoruz” dedi.

Çekmeköy Belediyesi tarafından yenilenen 60 bin metrekarelik yeni yeşil alan eklenen Doğa Park’ın açılışı saat 15.00’te gerçekleşti. Açılışa Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Size hangi hizmeti yapsak azdır. Bu millet 15 Temmuz’da öyle büyük bir millet olduğunu gösterdi ki. Gerçekten biz hangi hizmeti yapmışsak az olmuş dedik. Heyecanımız, enerjimiz, gücümüz ikiye katlandı. Allah’ın izniyle yeter ki siz arkamızda durun bu hizmetler katlanarak gelecek. Ama en önemlisi kim bu milletin karşında bu millete zarar vermek için dikilmişse Allah’ın izniyle yıkıp geçeceğiz hepsini” dedi.

Bakan Akdağ, “Neden Avrupa’daki bazı ülkeler PKK’ya kol kanat gerdiler. Neden Avrupa’daki bazı ülkeler FETÖ hainlerine kucak açtılar. Çünkü Türkiye’nin güçlenmesini istemiyorlar. Neden onlar Kılıçdaroğlu ile beraber, PKK ile beraber, FETÖ ile beraber hayır cephesi kurdular. Neden, yaptıkları çok açıktır. Kafası karışmış tereddütte olan aile mensubumuz, akrabamız, komşumuz, dostumuz varsa buradaki bütün kardeşlerime bir vazife düşüyor. Sabırla onlara ne yaptığımı anlatmaktır. Biz yeni bir Cumhurbaşkanlığı sistemi getiriyoruz. İki başlılığı ortadan kaldırıyoruz. Güçlü bir hükümet onu kontrol eden, denetleyen güçlü bir meclis yapıyoruz. Meclisi de, Cumhurbaşkanı’nı da, yargıyı da milletin gösterdiği istikametin dışına çıkamayacak yeni bir sisteme geçiyoruz” şeklinde konuştu.

Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, dinlenme ve oyun alanları bulunan park alanında bilgi veren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “2002 yılında ülkemizde çekilen, sağlık alanında çekilen sıkıntılar herkesçe malum. Hastanelerde beklediğimiz saatlerin yanında eczanelerden sadece bir iki aspirin bir iki ağrı kesiciyi kağıtlara sarılı aldığımız günleri bizler unutmadık. İşte bu günlere getirilmesinin mimarı değerli Bakanımız Allah razı olsun aramızda. Tabi Sayın Bakanıma söyledim. Hastanelere burada yaşayan halkımız çok fazla gitmemesi adına öncü bir sağlık kuruluşu bu parklarımız. Yürüyüş yollarıyla, bisiklet yollarıyla stres atma mekanları ile çok önemli bir hizmettir. Toplamda 77 bin metrekare alan üzerinde şuanda bu parkımız hizmet verecek. İnşallah önümüzdeki süreçte Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla Taşdelen’e giden orman alanında tahsisini alarak toplamda 150 dönüm daha ilave edeceğimiz büyük bir mekan olacak” diye konuştu.

selyus