Ana Sayfa ÇEVRE 5 Temmuz 2017

Başbakan Yıldırım, Sancaktepe’de Paşaköy TEM Kurtköy yolunu açtı

Sancaktepe sınırları içinde bulunan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu açılışı Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşti.

Sancaktepe ilçesinden geçecek olan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu açılışı töreni Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

4 Temmuz Salı günü gerçekleşen açılış törenine Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Milletvekilleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Tören’de konuşan Başbakan Binali Yıldırım “Bugün Türkiye’nin mutlu yürüyüşünde, yeni hizmetin açılışı için hep beraberiz. 15 sene yatırımlarımızla, ekonomiyle, ihracat, tarım, sağlıkla bir Türkiye’yi, üç Türkiye yaptık. Yapılamaz ne varsa tek tek gerçekleştirdik. 20 bin kilometre yol yaptık. Ana muhalefet başkanı 19 gündür yürüyor. Aslında bu yürüyüşün bir faydası oldu. Yaptığımız yolların kalitesini öğrenmiş oldu. Başka türlü anlayamaz. Benim ona tavsiyem şu Yavuz Sultan Selim yoluna da bir gir. Orayı da gör. 4 şerit gidiş 4 şerit geliş. Yürümeye devam edersen ömrün yetmez. Yürümeye devam edersen, ömrün biter bu yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. Daha 19 günde 400 kilometre oldu. Onun için gel bu sevdadan vazgeç. Adaletin aranacağı yer yollar değildir. Meclistir, mahkemelerdir. Adalet herkese lazım.” dedi.

Yol yapılırken Çevre hassasiyetine de dikkat ettiklerinin altını çizen Başbakan Yıldırım “Bu yol hizmete girerken çevreye de önem verdik, bütün bu 90 kilometre güzergah boyunca, 200 kilometreden fazla tam 4 milyona yakın ağaç dikildi, 1 milyon daha dikilecek. Sadece bugünü değil, Türkiye’nin geleceğini de bu yollarla inşa ediyoruz. Eserler ortada. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün üzerinden demiryolu, hızlı tren de geçecek bir ucu İzmit’e, bir ucu Edirne hattına bağlanacak. Ver elini Avrupa… Bu köprüye laf ediyorlar. Bunlar tabi hayatında iş yapmadıkları için, işleri güçleri çamur atmak. Biz bunlara bakmayacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan Protokol konuşmalarının ardından Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu kesilen kurdelenin ardından hizmete açıldı.

İlginizi çekebilir

İstanbul’un yüksekleri sisli

İstanbul’un yüksekleri sisli

selyus