Ana Sayfa ÇEVRE 13 Nisan 2017

Başkan Çelikbilek, çevre duyarlılığı için çöp topladı

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz’da çevreye duyarlılığı arttırmak amacıyla öğrencilerle birlikte sokakları dolaşarak çöp topladı.

Çevreye duyarlılığı arttırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Beykoz Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortak bir projeye imza attı. Yeşil Okul Projesi kapsamında gerçekleştirilen Sokak Temizleme Etkinliğinin açılışı Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in katılımıyla düzenlendi.

Sokak temizliğine dikkat çekmek isteyen çocuklar ellerinde “Temizlik candır gerisi heyecandır”, “Doğayı temiz tutalım”, “Temiz bir dünya minik ellerle” pankartlar taşıdı. Daha sonra Başkan Çelikbilek ve öğrenciler sokak sokak dolaşarak çevre temizliği ile ilgili broşürleri vatandaşlara dağıttı. Temiz bir çevre için kolları sıvayan onlarca öğrenci ellerine aldıkları poşetlerle sokaklarda çöp topladı. Öğrencilere Başkan Yücel Çelikbilek de eşlik etti.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, çevre hassasiyeti oluşturmak istediklerini belirterek, “Her yıl bizim temizlik firmamız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Beykoz Kaymakamlığımız Beykoz Belediyemiz ortak çevre bilincinin oluşturmak için bu etkinlikleri yapıyoruz. Bugün de temamız sokak temizliğiyle ilgili olan tema yani çevre ev temizliği ötesine geçtik şimdi sokaklarla ilgili çocukları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi hepimiz şuanda değerli kaymakamımız, ilçe milli eğitim müdürümüz muhtarlarımız, çevrede olan aileler ve çocuklarla birlikte sokak alan temizliği yapacağız onları bunlara alıştıracağız” diye konuştu.

“ARTIK ORGANİK ATIKLARIMIZI SOKAĞA ATMIYORUZ”

Sokakların temiz tutulması gerektiğini vurgulayan Başkan Çelikbilek, “Eğer bunları yapmak istemiyorsak sokakları kirletmeyeceğiz. Temizlik niye yapılır? Kirletildiği için yapılır. Eğer kirletmezsek buna da ihtiyaç kalmaz. Daha rahat olunur. Önce ona alıştıracağız yani çocuklar bunun bir zahmet olduğunu düşünüyorlarsa büyükler çevreyi kirletmeyecekler, sokağı kirletmeyecekler o zaman buna gerek kalmaz. Ama eğer kirlettiysek o sokağın hakkını vereceğiz. O sokaklarda yaşayan insanlar için oraları daha temiz tutmak zorundayız. Dolayısıyla bizim milletimiz temizliğe çok değer veren millettir. Atasözleri ile bu konuda ki hassasiyetlerini dile getirmişler. Onun için diyoruz ki bugün çocuklarımız bu tatbikatı yaparak sokaklardan çöpleri toplayacağız onları imha etmek için bir yerlere bırakacağız. Ve buradan şu sonuca varacağız: sokaklar temiz olmalı. Beykoz’un sokakları özelikle. 10 yıla yakındır bu etkinlikleri yapıyoruz. Çok özel bir noktaya geldik. Artık organik atıklarımızı sokağa atmıyoruz. Onların doğrudan doğruya gübre olabilmesi için kompot makinelerinde öğütüyoruz. Bu Beykoz’da İstanbul’da çok ender olan bir iştir” dedi.

selyus