Ana Sayfa ÇEVRE 25 Mart 2017

Başkan Türkmen, “İstanbul’da böyle dört başı mamur park yoktur”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Şenol Güneş Parkı değil Üsküdar’da İstanbul’da böyle dört başı mamur bu kadar komplike bir proje yoktur. Buranın altı otopark üstü park. Her kesime her yaşın ihtiyacına cevap verebilecek muazzam bir yaşam alanı oldu.”

Üsküdar Belediyesi, Kirazlıtepe’de yapımı tamamlanan Şenol Güneş Parkı ile parkın altında bulunan 250 araçlık otopark, sosyal tesis ve 30 bin kişiye yemek yapma kapasitesine sahip mutfağında içinde bulunduğu yaklaşık 7 bin metre karelik yaşam alanını hizmete açtı. Açılışa Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi eski Başkanı Mustafa Kara ile vatandaşlar katıldı. Açılış öncesinde kendilerini kemençe ve davulun ritmine bırakan vatandaşlar bol bol horon tepti. Çocuklar ise park üzerinde bulunan oyun alanlarında eğlendi.

Parkın açılışında Allah’a ne kadar Hamd etsek azdır. Ne kadar şükretsek azdır diyerek konuşmasına başlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türkiye dünyanın Cennet Vatanı. Bu Cennet vatanımızın en güzel şehrinde yaşıyoruz. Hani Şair Necip Fazıl Kısakürek demiş ya; “Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar, güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar.” İşte bu ağlayanın da bahtiyar olduğu Aziz İstanbul’un en güzel ilçesi, en güzel mahallesi ve en güzel noktasındayız. Kirazlı tepemiz gerçekten boğazın incisi, Çamlıca Tepesinin eteklerinde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün hemen yanı başında Aziz İstanbul’umuza en hakim noktada. Bu kadar güzel bir yer, bu kadar güzel bir mahalle ve bu kadar güzel mahalleli hemşerilerimizle beraberiz. Böyle güzle muhit İstanbul’da çok azdır. diye konuştu.

“HER KESİME HER YAŞIN İHTİYACINA CEVAP VEREBİLECEK MUAZZAM BİR YAŞAM ALANI OLDU”

Konuşmasına devam eden Başkan Türkmen, “Şenol Güneş Parkı değil Üsküdar’da İstanbul’da böyle dört başı mamur bu kadar komplike bir proje yoktur. Buranın altı otopark üstü park. Her kesime her yaşın ihtiyacına cevap verebilecek muazzam bir yaşam alanı oldu. Çocuklarımıza gençlerimize yaşlılarımıza, kadınlarımıza yönelik seyir terasları oyun alanları hemen altımızda çok güzel bir park kahvesi. Park kahvesinde çayınızı kahvenizi içip misafirlerinizi ağırlayabileceksiniz. Bu parkın altında 250 araçlık otopark var. 1 ay boyunca bu otoparktan bütün hemşerilerimiz ücretsiz istifade edecekler. Alt katımız sadece otopark değil. Günlük 30 bin yemek çıkarabileceğimiz iki katlı muazzam bir mutfağımız var” dedi.

“BURALARIN YILLARCA CEFASINI SİZ ÇEKTİNİZ, SEFASINI DA SİZ SÜRECEKSİNİZ İNŞALLAH”

Başkan Türkmen, Konuşmamın sonunda şunun da altını çizmek isterim. Özellikle Üsküdar’da ve bizim boğaz bölgesinde kentsel dönüşüm diye imar planlarıyla ilgili bir çalışma yaptık. Tam 34 yıl sonra boğaz bölgesinin imar sorununu çözmek Hamd olsun bu kardeşinize nasip oldu. Elbette ki geçmiş dönemdeki çok değerli başkanlarımızla birlikte edindiğimiz tecrübelerimizle çözmek bizim döneme nasip oldu. Üsküdar’ın en güzel 16 mahallesinin 34 yıllık problemi artık tarihe karıştı. Bu süreçte sizlerin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Bizi kıskananlar ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Onlara inanmayın. Beni tanıyorsunuz. Asla ve asla hiç kimseyi yerinden yurdundan etmeyeceğiz. Buralar sizindir. Buraların yıllarca cefasını siz çektiniz, sefasını da siz süreceksiniz inşallah.” diyerek konuşmasını tamamladı.  

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Türkmen ile protokol üyeleri Şenol Güneş Parkı’nın açılışını yaptı. Üsküdar Belediyesi, açılış sonrasında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

 

selyus