Ana Sayfa ÇEVRE 8 Mayıs 2017

Beykoz Belediyesi’nden radyoculara hatıra ormanı

Beykoz Belediyesi, 50 dönümlük alan üzerinde ‘Radyocular Hatıra Ormanı’ kurdu. Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ve radyocuların katılımıyla açılışı yapılan ormanın ilk fidanlarını yine radyo programcıları dikti.

Beykoz Belediyesi, ‘Radyocular Hiç Bu Kadar Güzel Düşünülmemişti’ sloganıyla Göllü Mahallesi’nde 50 dönümlük araziye her radyocunun ismine özel bin fidan dikerek, ‘Radyocular Hatıra Ormanı’ kurdu. Ünlü radyocuların katılımıyla yapılan açılışta radyocular fidan dikti. Adeta şenlik havasında gerçekleşen açılışta çocuklar için oyun parkurları kurulurken, yöresel sanatçılar da konser verdi.

“RADYOCULARIMIZ İÇİN 50 DÖNÜMLÜK ALANI HATIRA ORMANI YAPTIK”

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, radyocuları Beykoz’da her zaman önemsediklerini belirterek, “Burada 50 dönüm alanda büyük bir hatıra ormanı hayata geçirilmiş durumda. Bu hatıra ormanında Türkiye’de mikrofona sesiyle ses veren radyocularımızın isimlerinin olduğu fidanlar dikildi. Radyocular adına bin adet ağaç dikildi ve her bir ağaca bir radyocunun ismi verildi. İnşallah bundan sonra da mesleğe yeni başlayanların isimleri de yeni dikilecek ağaçlara verilecek” dedi.

“BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL ÇELİKBİLEK’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Radyo7’den Talha Bora Öge, kendileri adına bir orman yapılmasının kendisini çok duygulandırdığını belirterek, “22 yıldır radyo programcısıyım. Son yıllarda radyocuların öneminin kavranması ve bizlere yönelik bir şeylerin yapılması çok önemli. Biz toplum üzerinde etkiniz. Bu yıllarca gözardı edildi. Bu orman bir anlamda bizleri ödüllendirme. Bir de bakıyorsunuz öyle bir ödül ki, canlı, burada yaşayan bir şey var. Bu nedenle Beykoz Belediyesine bu anlamlı proje için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Radyocu Özlem Akdoğan ise, “Bu güzel projeden ötürü Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i tebrik ediyorum. Radyoya ve radyoculara verilen bu değer beni inanılmaz mutlu ediyor. Radyocu Karakız olarak bir dikili ağacım var” dedi.

selyus