Ana Sayfa ÇEVRE, YEREL YÖNETİMLER 17 Temmuz 2019

Büyük düşünenin yolları büyük olur

Pendik Belediyesinin bugüne kadar yaptığı en büyük yol açma çalışması olarak nitelendirilen “Kemiklidere 10. Yan Kol”un 1,2 km’lik Velibaba etabı tamamlandı. Böylece sürücülere batıdan doğuya kesintisiz ulaşım konforu sağlayacak olan “Kemiklidere 10. Yan Kol” çalışmasında önemli bir adım atılmış olundu.

Pendik Belediyesinin büyük gayretleriyle yürütülen “Kemiklidere 10. Yan Kol” yol çalışması tüm hızıyla sürüyor. Şehri batıdan doğuya ortadan ikiye bölecek 15 kilometrelik yolun Velibaba etabı tamamlandı. Hizmete giren 1,2 kilometrelik etap, şimdilik Aydos Caddesi’ni Barbaros Hayrettinpaşa Caddesi’ne bağlama fonksiyonunu sürdürüyor. Diğer mahallelerdeki etaplar da tamamlandığında Velibaba’dan hareket eden bir sürücü, kesintisiz bir şekilde Ahmet Yesevi Mahallesi’ne kadar gidebilecek.

EKİPLER, KALAN 10 MAHALLEDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Pendik’in batıdan doğuya kesintisiz şekilde ulaşım konforunu sunmak maksadıyla yapımı süren “Kemiklidere 10. Yan Kol” kuzeyden güneye sırasıyla Velibaba, Ertuğrulgazi, Yayalar, Sülüntepe, Şeyhli, Güllübağlar, Ramazanoğlu, Sanayi, Kavakpınar, Orhangazi, Fatih ve Ahmet Yesevi Mahallelerini birbirine bağlayacak. “Kemiklidere 10. Yan Kol” tamamlandığında E-5 gibi kentin ulaşım anlamında omurgası niteliğinde olacak. Çift gidiş ve çift geliş şeklinde trafik düzenine sahip olacak yol sayesinde mahalleler arasındaki trafik yoğunluğu azalacak.

İlginizi çekebilir

Ne olacak bu otelin hali!

Ne olacak bu otelin hali!

selyus