Ana Sayfa ÇEVRE 18 Aralık 2019

Çekmeköy Belediyesi parkları güneş enerjisi ile aydınlatmaya başladı

Çekmeköy Belediyesi, çevre ve bütçe dostu aydınlatma sistemleri ile hem parkları hem de çocukların geleceğini aydınlatıyor.

Çekmeköy Belediyesi, park aydınlatmalarını çevre ve bütçe dostu, enerjisini güneşten alan aydınlatma sistemleri ile değiştiriyor. Gün ışığını depolayarak elektrik enerjisine dönüştürülen sistem sayesinde parklar geceleri de güneş ışığı ile aydınlatılıyor. Çevre dostu uygulama ile maddi olarak da kar elde edilmesi planlanıyor.

Soğukpınar Mahallesi’nde başlatılan uygulamanın kısa sürede tüm parklarda yapılacağını söyleyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, şunları söyledi: “Güneş enerjisi hem çevre hem de bütçe açısından enerji alternatifleri arasında ilk sırada olması gerekirken, ülkemizde maalesef bundan faydalanma oranı çok düşük. Biz belediye olarak parklarımıza kuracağımız sistemle gündüz güneş ışığını depolayarak akşamları parklarımızı aydınlatacağız. Böylece hem doğaya, hem de halkımızın emaneti olan bütçeye faydamız olacak. Çocuklarımızın bugün oynamaları için yaptığımız parklarda, gelecekleri için de bir şeyler yapmış olacağız” dedi.

selyus