Ana Sayfa ÇEVRE 4 Nisan 2018

Çekmeköy Belediyesi’den öğrencilere geri dönüşüm bilinci için yarışma

Çekmeköy Belediyesi’nin okullar arasında düzenlediği elektronik atık toplama yarışmasında, elektronik eşyalarda geri dönüşüm bilincinin oluşturulması hedefleniyor.

Çekmeköy Belediyesi’nin ilçedeki okullarda başlattığı elektronik atık toplama projesiyle, işlevini yitiren elektronik eşyalar toplanarak, kontrollü bir şekilde bertaraf ya da geri kazanım işlemine sokulacak. Çalışması için “Elektrik akımına veya elektromanyetik alana bağımlı olan eşyalar,” olarak tanımlanarak, proje kapsamına dahil olan eşyalar arasında; televizyon, monitör, bilişim ve telekomünikasyon tüketici ekipmanları, aydınlatma ekipmanları, küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik aletler, oyuncaklar, spor ve eğlence ekipmanları, izleme ve kontrol aletleri yer alıyor.

Proje kapsamında, belediye ekipleri ilçedeki tüm okullara atık elektronik eşya geri dönüşüm kutuları teslim ederek; 1 Mart – 25 Mayıs tarihleri arasında eşya toplama işlemleri gerçekleştirilecek. Proje bitim tarihinde belediye ekipleri, biriken atıkları kontrol edip, tartarak okullardan teslim alacak. Atıklar arasında elektronik eşya olarak tanımlanmayan eşyalar ödül hesaplamasına dahil edilmeyecek.

Yarışma kapsamında 100 kg elektronik atık toplayan her okula 5 top (1 koli) A4 kağıt, 1000 kg atık toplayan okul ise çok fonksiyonlu yazıcı ile ödüllendirilecektir.

selyus