Ana Sayfa ÇEVRE 6 Ocak 2023

Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Yol Kavşak Projesi çalışmaları başladı

Çekmeköy Belediyesi vatandaşlar için çile yoluna dönüşen Yenidoğan kavşağı trafiğini bitirmek için büyük bir adım attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından şantiye kurulduğunu ve çalışmalar başladığını belirten Başkan Poyraz, “Bu hizmeti ilçemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na tüm Çekmeköylüler adına teşekkür ediyorum.”

Yaklaşık dört yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede çalışma yapılması beklenen ama bir türlü çalışma yapılmayan Taşdelen- Yenidoğan Kavşağı Projesi için, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın Ulaştırma Altyapı Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde çile yoluna dönen kavşakta trafik sorununun çözülmesi için çalışmalara başlandı. Yeni proje ile; 642 Metre Üst Geçit, 1 Adet Dere Köprüsü, 1 Adet Otoyol Üst Geçit Köprüsü, Ayrıca 277 Metre Yan Yol İmalatı yapılacak.

Bölgede incelemeler yapan Başkan Ahmet Poyraz “AK Parti döneminde İBB tarafından projelendirilen ve ihalesi yapılan Taşdelen Yenidoğan Kavşağı projesi bildiğiniz üzere yeni İBB yönetimi tarafından iptal edilmişti. İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ilçemizi ziyaret ettiğinde bu kavşağa kendisini getirdim ve yerinde tespit yaptık. Orda kurmaylarına hemen yapalım diye talimatlar verdi ancak yaklaşık 4 senedir hiç bir çalışma yapılmadı. Şuanda köprülü kavşağımızın yapılacağı yerdeyiz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından şantiye kuruldu çalışmalar başladı. Özellikle Ekşioğlu Alemdağ Çatalmeşe ve Nişantepe’ye ayrıca Taşdelen Sultançiftliği ve Güngören mahallelerimize geçişleri kolaylaştıracak trafik çilesini bitirecek bu projemizin hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmeti ilçemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na tüm Çekmeköylüler adına teşekkür ediyorum” dedi.

selyus