Ana Sayfa ÇEVRE 24 Temmuz 2017

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, külliyen yalancıdır!

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın attığı iftiraya cevap veren Orman Su İşleri Bakanlığı’ından yapılan açıklamaya göre;

“CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın Mersin’de orman alanının şahıslara verilerek talan edildiği iddiası tamamen iftiradır, külliyen yalandır.

Habere konu yer, Silifke Yeşilovacık Orman İşletme Şefliği hudutlarında, 300 sayılı Mesire Yerleri Uygulama Tebliği’ne göre hazırlanan gelişim yönetim planı ve plan raporu 24.05.2017 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü’nce onaylanan A tipi Avcılar mesire yeridir. Haberde iddia edilenin aksine işletmeciliğin süresi 49 yıl değil 29 yıldır.

Orman ve Su işleri Bakanlığımız 2003 yılından beri 17 adet olan tabiat parkı sayımızı 214 adede çıkarmış, 1.313 adet mesire yeri kurmuştur. Ayrıca vatandaşlarımızın tabiat ile baş başa zaman geçirmeleri maksadıyla ormanlık alanlarda koruma kullanma dengesini sağlayarak 145 şehir ormanı kurmuştur.

Mersin’de de yapılmak istenen çalışma halen vatandaşlarımız tarafından kullanılan ormanlık alanın yangın riskleri de göz önünde tutularak düzenli mesire yeri haline getirilmesidir. Alanda yapılan çalışma başta Mersinli hemşehrilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kontrollü hizmet sağlamak maksadıyla mesire yeri uygulama mevzuatına göre yapılmaktadır.

Mesire yerlerinin işletilmesi ve düzenlenmesi yine Orman Genel Müdürlüğümüzün uhdesi ve kontrolü altında bulunacak şekilde uygulama mevzuatları çerçevesinde yapılmaktadır. Tamamen kamunun hizmetine sunulacak bu alanda yapılan düzenlemenin yanlış algı oluşturarak kamuoyuna yansıtılması iyi niyetle açıklanamayacak hasmane bir tutumdur.

Orman Genel Müdürlüğümüzün mevcut ormanların korunması, geliştirilmesi ve yeni ormanların tesisi maksadıyla son 14 yılda Cumhuriyet tarihimizin en büyük ağaçlandırmasını gerçekleştirerek 3 milyar 750 milyon fidan dikmiştir. Türkiye genelinde yapılan bu muazzam çalışmalar neticesinde orman varlığımız 1,5 milyon hektar artmış iken bu tür söylemler ülkemizin köklü geçmişe sahip güzide kurumlarından olan Orman Genel Müdürlüğümüzün çalışkan ve cefakar personelini üzmekten öteye gitmemektedir.”

Orman Su İşleri Bakanlığı

 

selyus