Ana Sayfa ÇEVRE 30 Eylül 2018

Çok amaçlı modern Yavuz Selim Parkı’na görkemli açılış

Yavuztürk Mahallesi’nde 5 dönüm üzerine yapılan Yavuz Selim Parkı yoğun bir katılımla açıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yavuz Selim Camii arkasında bulunan parkın açılışını AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ve AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan ile birlikte yaptı.

Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan Yavuz Selim Parkı’nda oturma ve dinlenme grupları, fitness, piknik ve çocuk oyun alanları, mor salkım sarılmış ahşap arkatlar, kamelyalar, seyir terası, doğal yürüyüş parkuru, ahşap yeşil alan kademeleri, kuş evleri gibi bir çok özelliğe sahip parkta meyve, şifalı bitki ve gül bahçeleri de ihmal edilmedi.

BAŞKAN TÜRKMEN’DEN YAVUZTÜRKLÜLERE DİŞ HASTANESİ MÜJDESİ

Kur’an tilavetiyle başlayan programda kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Parkı doldurarak açılışı şenlendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz. Burası eskiden memba suyu alanı olduğundan hukuken yıllarca proje geliştirememiştik. İSKİ Genel Müdürlüğü’nün muvafakatiyle nihayet sorun çözüldü ve bu metruk alanı böyle güzel bir parka dönüştürebildik. İSKİ Genel Müdürümüz de burada, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Türkmen, parkın hemen yanındaki Yavuz Selim Camii altına yapılan 56 ünitelik ve Anadolu Yakası’nın en büyüğü olan diş hastanesinin de çok yakında açılacağı müjdesini verdi.

“ÜSKÜDAR’DA OCAK AYINDAN BU YANA 87 PROGRAMA GELMİŞİM”

En son kürsüye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, “Değerli Hilmi Başkanımızın bunca hizmetini anlatmaktan zorlanıyorum. Aslında güzel insanlar güzel işler başarır. Üsküdar’a çok sık geliyorum. Yardımcıma sordum: ‘Ocak ayından bu yana Üsküdar’da kaç programa gelmişim?’ Evet Ocak ayından bu yana 87 programa gelmişim. Bunların bir bölümüm temel atma, diğerleri ise sizinle buluşturduğumuz eserlerimiz. Ben huzurlarınızda Beleidye Başkanımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Parkımızın Yavuztürklülere hayırlı olmasını Rabbimden diliyorum” diye konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ve AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan ile birlikte parkın açılışını yaptılar.

Açılışla birlikte çay simit ikramı başladı ve çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır ikramı da yapıldı.

selyus