Ana Sayfa ÇEVRE, İÇ POLİTİKA 29 Mayıs 2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul’un temelini atmak için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul’u şehrimize kazandırmak üzere temeli atıyoruz. Rahatsız olanlar var, olacaklar. Varsın olsunlar.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Kulesi Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. 100 radyonun aynı anda yayın yapabildiği kuleyle ilgili Erdoğan, “Dünyada örnek teşkil edecek bir proje oldu” ifadesini kullandı.

Dünyada tek olan ve 100 radyonun aynı anda yayın yapabileceği kuleye dair olarak çok çalışıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada İstanbul’umuza yeni bir güzellik katacağına inandığım şehrimizin önemli bir sembolü olan ve temelinin atıldığı günden bu yana büyük bir heyecanla izlediğimiz Çamlıca Verici Tesisimizi resmen hizmete açmak üzere bir aradayız. Hizmet sağlayacak Çamlıca Kulemizin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.

HAZİRAN’IN SONUNDA KAZMA VURULUYOR

Kanal İstanbul projesine de Haziran ayının sonunda başlanacağını belirten Erdoğan, “İstanbul bugün de dikkatleri üzerinde toplamaktadır. İstanbul bu güzel coğrafyanın kalbi durumundadır. Anadolu ve Trakya’daki tüm yerleşim yerlerimiz, oradaki tüm vatandaşlarımız İstanbul ile mutlaka irtibattadır. İstanbul 81 vilayetin adeta bayrağının dalgalandığı bir şehirdir. Nüfusumuzun ve iş gücümüzün neredeyse 5’te 1’ini barındıran İstanbul, vergi gelirlerimizin yarıya yakınını üretmektedir. Dünyada böylesine eski yerleşime sahip başka bir şehir göremezsiniz. Deniziyle, boğazıyla adalarıyla, ormanlarıyla, tepeleriyle, hisarlarıyla, köprüleriyle, boğazın altından geçen tünelleriyle, camileriyle İstanbul her geçen yıl daha da güzelleşmektedir. Ayasofya’ya bir yıl önce açtık, Taksim Cami’nin açılışını dün yaptık. Bugün de Çamlıca Kulesi’nin açılışını yapıyoruz. Bitmedi. Şimdi inşallah Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul’u şehrimize kazandırmak üzere temeli atıyoruz. Rahatsız olanlar var, olacaklar. Varsın olsunlar. İstanbul’umuza kazandırdıkça onların onuru bunlardan şevk alacağı bir İstanbul. Her yönüyle Kanal İstanbul’u şehrimize kazandırdığımızda coğrafi güzelliği bir kat daha artacaktır. Kanal İstanbul’un üzerinden 6 köprü geçecek. 6 köprü Kanal İstanbul’un sağında solunda iki şehir inşa edeceğiz. Biz tarihe not düşüyoruz” şeklinde konuştu.

selyus