Ana Sayfa ÇEVRE, İÇ POLİTİKA 12 Mart 2022

Ekrem İmamoğlu, başka bir başkonsolosa yemek ısmarlarken akıllı davrandı

Ocak ayında İstanbullu kar yağışıyla cebelleşip, yollarda perişan olurken Sarıyer’de bir balıkçıda İngiliz Büyükelçiyle yemek yiyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yine kar yağışının etkili olduğu şu günlerde bu sefer de Danimarka Başkonsolosu Anette Galskjot ile yemek yedi. Kar fantezisine tutulan İmamoğlu, söz konusu yemeği AKOM’da yedi.

Yeni Akit’in haberine göre Geçtiğimiz Ocak ayında kar felaketi yaşanırken İngiliz büyükelçiyle balıkçıda yemek yiyen CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeniden etkili olan kar yağışında Danimarka’nın İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjot için yemek verdi. İkili, Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) bir araya geldi.

İstanbul’da geçtiğimiz Ocak ayında etkili olan yoğun kar yağışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önlem almaması ve yetersiz müdahalesiyle birleşince bir felaketin yaşanmasına neden olmuştu.

İstanbullular saatlerce yollarda kalırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer’de bir balıkçıda İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemek yemişti.

VURDUMDUYMAZLIĞI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Başta AK Parti cephesinden olmak üzere yoğun tepkilere ve eleştirilere neden olan bu vurdumduymazlığın bir benzeri, şu günlerde etkisini giderek arttıran kar yağışı sürerken yeniden yaşanıyor.

İMAMOĞLU KAR FANTEZİSİNE TUTULDU

Medyascope’un haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM), Danimarka İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjot ile bir araya geldi. İkili bir süre boyunca AKOM Basın Odası’nda görüştü. Danimarkalı başkonsolos için yemek verdi.

Görüşmenin ardından İmamoğlu, basın toplantısı düzenlemedi. Buluşmada, Danimarkalı milletvekilleri de yer aldı. Yeni Akit

selyus