Ekrem İmaoğlu, “Temel Atmama” ile tarihe geçti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim vaatlerinden birinde: ‘Marmara Denizi’nin kirlenmesine engel olacağız ve İstanbul’un her iki yakasına 2 yeni İleri Biyolojik Arıtma Tesisi kuracağız’ diyor. Seçimden sonra ise  bir önceki yönetimin hazırladığı Silahtarağa Atık Su Arıtma Tesisi’nin projesini iptal etmek için “Temel Atmama” töreni düzenliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Silahtarağa Atık Su Arıtma Tesisi’ projesini iptal etmek için “TEMEL ATMAMA” töreni düzenledi.

Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un ‘master’ planında Haliç’in korunması prensibi ile ‘Haliç’e veya Haliç’e ulaşan dere ve kanallara yapılacak atık su deşarjı arıtılmış dahi olsa Haliç’e verilmemelidir, engellenmelidir’ diye net olarak bir tarif var. Yapılması planlanan tesiste arıtılması hedeflenen atık sular Yenikapı ve Baltalimanı Atık Su Tesisleri’ne iletilmekte. Toplanan bu sistem oralara aktarılmakta. Şu anda Yenikapı ve Baltalimanı biyolojik arıtma tesislerinin kapasitesi, 2,5 milyonluk artış dahi olsa bu bölgede, yeterli. Böyle bir artış zaten ön görülmüyor” dedi.

ATIK SUYU ARITMAK ÇEVREYE NASIL ZARAR VERECEK?

İmamoğlu, konuşmasının devamında, “Atık Su Arıtma Tesisi projesini iptal ettik. Plansız, gereksiz ve çevreye zarar verecek bu projenin iptali için bugün “Temel Atmama” töreni düzenledik” diye konuştu.

İstanbullular, “Atık suyu arıtmak çevreye nasıl zarar verecek? Seçimlerde İstanbul’un her iki yakasına 2 yeni İleri Biyolojik Arıtma Tesisi kuracağız diye söz vermişti. Ancak seçimlerden sonra tam tersini yapıp temel atmama töreni düzenleyerek İstanbullular olarak bizlerle adeta alay eden açıklamalar yapıyor. İmamoğlu bu kafayla devam ederse önümüzdeki 4,5 yılı tamamlaması zor görünüyor!” diyor!

selyus