Ana Sayfa ÇEVRE 26 Temmuz 2018

Erenköy esnafı bu işten rahatsız!

Erenköy Esnafı, Kadıköy Belediyesi’nin tarihi Erenköy çarşısının trafiğe kapatılarak yayalaştırılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı başvurudan rahatsız olduğu iddia ediliyor! Bölge sakinlerine danışılmadan yapılan bu girişim İBB’nin duyarlılığı sayesinde bir nebze olsun esnafı rahatlatmış durumda. İBB, Beyaz Masa vasıtası ile Erenköy sakinlerinin böyle bir isteği olup olmadığı konusunda anket çalışması yapıyor. Yapılan anket çalışması sonucunda bir karar verilecek.

Yaklaşık 5 senedir banliyö hatlarının yenilenmesi için yapılan çalışmalardan ötürü Erenköy tren istasyonunun kapalı olması esnafı oldukça mağdur etmiş durumdayken yayalaştırma girişimleri Erenköy esnafını tekrar tedirgin ediyor.

VATANDAŞ TEDİRGİN!

En az Erenköy esnafı kadar bölge sakini vatandaşlarda tedirgin! Kadıköy’de yapılan her yayalaştırma çalışması sonrasında yerel esnafın bölgeden çıkartılarak yerlerine cafe ve barların açılması Kadıköy’ün birçok bölgesinde şikayetlere sebep oluyorken şimdide sıranın Erenköy’e gelmiş olabileceği vatandaşları tedirgin etmiş durumda.

İlçe merkezin uzağında sakin ve huzurlu aile hayatı süren Erenköylüler gürültü ve huzursuzluk getirebilecek bu çalışmanın durdurulmasını istiyor.

ERENKÖY ESNAFI VE VATANDAŞ ELELE

Mevsimin yaz olması ve bölgede yaşayan birçok vatandaşın yaz tatili dolayısı ile İstanbul dışında olmasından ötürü anketin gerçek eğilimi yansıtmamasından endişe ediliyor. Bu yüzden Erenköy esnafı ve bölge sakini vatandaşlar yayalaşma çalışmalarının iptali için internet üzerinden organize olarak ilgili ankete katılım sağlanması yönünde ortak çağrıda bulunuyor.

selyus