Ana Sayfa ÇEVRE, YEREL YÖNETİMLER 14 Ocak 2021

Esenle Belediyesi, kar tedbirlerini aldı

Meteoroloji’nin İstanbul için yaptığı yoğun kar yağışı uyarısı üzerine Esenler Belediyesi de harekete geçti. Belediyenin ilgili birimleri, pandemi şartlarını da göz önüne alarak kar yağışı ve buzlanmanın getirebileceği her türlü olumsuzluğa karşı tedbirlerini artırdı. İlçedeki her canın korunması ve olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için gerekli çalışmalar tamamlandı.

Soğuk ve yağışlı hava uyarısı, Esenler Belediyesi’ni harekete geçirdi. Meteoroloji’den gelen yoğun yağmur ve kar uyarısı üzerine çeşitli ek tedbirler alındı, hazırlıklar yapıldı. Yağışlı birlikte havaların iyice soğuyabileceği ve aşırı buzlanmaların yaşanabileceğinin açıklaması üzerine Esenler Belediyesi çalışmalarını tamamladı.

Elverişsiz hava şartları devam ettiği sürece Fen İşleri Müdürlüğü tuzlama ve yol açma ekipleri, 24 saat boyunca ilçenin belli noktalarında hazır bekletilecek. Ekipler, kar yağışı başladığı andan itibaren öncelikle ana caddelerde buzlanmaya karşı tuzlama ve yol açma çalışmaları yürütecek. Hava şartları normale dönene kadar teyakkuz hali devam edecek. Başkan Yardımcısı Nihat Karataş’ın koordinatörlüğünde, Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol, Destek Hizmetleri, Zabıta, Halkla İlişkiler, Sosyal Yardım, Park ve Bahçeler ile Sağlık İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili müdürlüklere bağlı ekipler, olağanüstü hava şartları devam ettiği sürece nöbet tutacak. 60 araç ve çift vardiya halinde 390 personel, kışın olumsuz etkilerini minimize etmek için sürekli görev başında olacak. Kar yağışı ile birlikte kapanma ihtimali olan güzergâhların açık tutulması için 1.000 ton tuz hazır bekletiliyor. Ayrıca kamu kurumlarının önlerinde yaşanabilecek buzlanmaların giderilmesi için de buralara ihtiyaçları kadar tuz takviyesi yapıldı.

Esenler Belediyesi, bu seneki kış hazırlıklarını ve planlarını pandemi şartlarına da uygun olarak belirledi. Belediye, tedbirler çerçevesinde hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde ve hafta sonu yasaklarında oluşabilecek talepleri de karşılamak üzere organize oldu ve vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamayı amaçladı. Sokakta kalan vatandaşların takibi ve onların barınabileceği yerlere ulaştırılmasının da planlaması yapıldı.

CAN DOSTLAR DA UNUTULMADI

Vatandaşların karşılaşabileceği olumsuzluklara karşı hazırlıklar yapan Esenler Belediyesi bir taraftan da can dostlarımız sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçları için önlemler aldı.  Her zaman olduğu gibi bu kış da sokak hayvanları da soğuk kış günlerinde yalnız bırakılmıyor. Veteriner İşleri Şefliği tarafından ilçedeki sokak hayvanlarının bakımları devam ediyor ve hayvanların beslenmeleri için ilçenin değişik yerlerinde bulunan beslenme kaplarına yiyecekler ve sular bırakılıyor.

ESTİM 24 SAAT HİZMETTE

Hava muhalefetinden olumsuz etkilenen vatandaşlar, Esenler Belediyesi bünyesinde 24 saat aralıksız hizmet veren Esenler Toplumsal İletişim Merkezi’nin (ESTİM) 444 00 73 numaralı telefonunu arayabilirler. Bildirilen problemler, buradan hemen gerekli birimlere iletilecek ve çözüm üretilecek.

selyus