Fay hattı İstanbul sınırında bekliyor!
Geçen yıl CNN TÜRK’te canlı yayına çıkan Prof. Dr. Naci Görür, “Kuzey Anadolu Fayı enerjisini büyük ölçüde boşalttı, İstanbul’un kapılarında duruyor. Daha açıkçası İstanbul’u deprem tehlikesi bekliyor! Doğu Anadolu Fayı ise uzun zamandır suskun demişti. Görür hocanın bir yıldan fazla bir zaman önce söylediği bölge Elâzığ ve Malatya bölgesi üç gün önce suskunluğunu bozdu.
Yer Bilimcisi Yüksek Mühendis Prof. Dr. Naci Görür, bölgedeki depremle ilgili tehlikeyi bir yıldan fazla bir zaman önce CNN TÜRK’te canlı yayında Türkiye’nin deprem haritasını inceleyen Görür, depremi nokta atışıyla işaret etti.
6 Ekim 2019’da Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programında Prof. Dr. Naci Görür’ün yaptığı açıklamalar, Elazığ depremi sonrası sosyal medyaya damga vurdu. Türkiye’nin deprem haritasını inceleyen Görür, depremi nokta atışıyla işaret etti.
Naci Görür, “Doğu Anadolu fayına bir uyarı yapmak istiyorum. Bu fay uzun zamandır suskun. Doğu Anadolu fayı uzun zamandır suskun. Aşağı yukarı bin 500 yıllarından beri deprem olmadı. Büyük depremler olmuş. O bölgeler için ciddi risk söz konusu. Elazığ-Bingöl arası.” dedi.
Benzer Videolar
-
Avcılar’da uyuyan köpek, kendisine tekme atan adamı ısırdı
-
Şile’de köprü kısmi olarak çöktü
-
Şile’de sel suları yolları tahrip etti, araçlar sürüklendi
-
Eyüpsultan’da çöp toplaması gereken kamyonlar garajda bekliyor
-
İBB’den evlere şenlik çuvallarla sel önlemi!
-
Şile’de göle dönen yollar havadan görüntülendi
-
Bayrampaşa’da İSKİ çalışmasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti
-
İstanbul Boğazı’nda lüfer akını başladı
-
Alibey Barajı’nda su seviyesi yükseldi: Tarihi Güzelce Kemeri suyla buluştu
-
Eyüpsultan’da “İBB’nin taşınacağını duyurduğu asırlık ağaçların kesildiği” iddiası, vatandaşlar tepki gösterdi
-
Abdullah Özdemir selden etkilenen vatandaşları ziyaret etti: “Kalıcı çözüm için dönüşüm sürecini başlatmalıyız”
-
Ayazağa’daki sel felaketinde canını hiçe sayıp suya girdi: Araçta mahsur kalan sürücüyü ön camdan böyle kurtardı


