Ana Sayfa ÇEVRE 1 Aralık 2016

İBB’den kış tatbikatı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşların kış mevsimini sorunsuz bir şekilde geçirebilmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı. İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı’nın kontrolünde beklenen kar yağışı öncesinde kış tatbikatı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul İtfaiyesi, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin İstanbul genelinde yaptığı tatbikata Hayri Baraçlı’nın yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Kalkancı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Şahin’de katıldı.

Şehrin çeşitli noktalarında hazır bulunan bin 500 personel ve 654 aracın katıldığı tatbikatta ekipler, kötü hava koşullarında görev yapacakları güzergâhları kontrol etti. AKOM’da da 50 görevli tatbikat boyunca görev yaptı.

Şişli Zincirlikuyu’da gerçekleştirilen tatbikat öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İstanbulluların sorunsuz bir kış geçirmesi için tüm ekiplerin 7/24 görev başında olacaklarını söyledi. Kış mevsimi boyunca 7 bin personel ve bin 345 aracın kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır bulunacağına vurgu yapan Baraçlı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 145 köyde de kar küreme araçlarımız görev yapacak. İsteğimiz, vatandaşlarımızın da kış şartlarına göre gerekli tedbirleri alması ve kış lastiklerini araçlarında kullanmaları. İnşallah Büyükşehir Belediyesi olarak bu kış da kazasız belasız bir sezon geçirmeyi ümit ediyoruz.”

İstanbul’un 43 noktasında buz önleme ve uyarı sistemi bulunduğunu anlatan Baraçlı, bir bölgede pilot olarak uygulanan buzlanma solüsyon sistemini de kentin farklı noktalarında uygulamayı hedeflediklerini belirtti.

Son birkaç gündür İstanbul’u etkisi altına alan yoğun yağmurun alınan tedbirler sonrasında ciddi su baskınlarına sebep olmadığını da ifade eden Baraçlı, eskiden en küçük yağmurda bile gelen sayısız su baskını ihbarlarının en ciddi yağmurlarda bile gelmemeye başladığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı daha sonra da görev başındaki ekiplere elindeki telsizle şu mesajı geçti: “Arkadaşlar eminim ki bu kışta karla mücadele de çok etkin bir rol oynayacaksınız. Sizlere Kadir Başkanımızın selamlarını getirdim. İnşallah kazasız belasız bir kış geçiririz. Vatandaşlarımızla da kuracağınız güzel diyalogla da sorunsuz bir kış geçirmeyi temenni ediyorum. Bu çalışmalarda karşılaştığınız bir problem olursa bizler her zaman problemleri çözmeye hazırız. Hepinize başarılar diliyorum, sevgilerimi sunuyorum.”

Baraçlı daha sonra da tatbikat alanında bulunan ve tüm kış boyunca da kol kenarlarında hizmet veren İBB Mobil Büfe’ye giderek basın mensuplarına çay ikram etti.

selyus