Ana Sayfa ÇEVRE, YEREL YÖNETİMLER 12 Şubat 2020

İBB Meclis Üyesi Tuncer, İP’lilere kalibre ve potansiyelden bahsetti!

İP’nin grup başkanvekili grup üyelerinse seslenen Tuncer, “İsmet Yıldırım’ın size cevap vermemesi şu; siz grup başkanvekili ve grubunuz İsmet Yıldırım’ın ne kalibresindesiniz, ne potansiyellisindesiniz.”

Ümraniye Belediyesi, Orman Bakanlığı tarafından kendilerine tahsis edilen 550 dönümlük araziyi Millet Bahçesine dönüştürmek için çalışmalara yakında başlıyor.

Bu büyük arazinin içinde bulunan bir Trabzonlu İş İnsanları ve Bürokratlar Derneği’nin (TİAB) işlettiği Trabzonpark’ın 10 yıllık tahsis süresi sona erdi. Belediye de işletme süresi dolan bu derneğe burayı boşaltmaları için tebligat gönderdi. Ancak olayı başka boyutlara çekmek isteyen bu derneğin üyesi hem CHP’li hem de İP’liler algı oluşturmaya başladı.

Bu konu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantının 1. Oturumunda gündeme geldi.

İP’LİDEN NEFRET İÇEREN BİRKONUŞMA!

Trabzonpark’la ilgili söz alan ve nefret dolu bir konuşma yaparak hükümete iftiralar atan İP’in İBB Meclis üyesi İbrahim Özkan, “Hepimiz biliyoruz ki 23 Haziran’da tekrarlanan seçimlerin mağlubiyetini sayın İmamoğlu üzerinden Trabzonlulara çıkarma çabanız son derece yanlış uygulamadır. 31 Mart seçimleri öncesinde sayın İsmet Yıldırım, bu alanı Trabzonluların elinden alıp, Millet Bahçesi yapacağını ilan ettiğinde TİAB üyelerinden tepkiler yükseldi ve siyaseten söylenmiş bir söz olarak algılanmasını, aslında böyle bir şey olmayacağını sayın Yıldırım kendileri ifade ettiler. Gelinen durum ise aynen şöyle: 4 Trabzonlu bakanın kabinede olmasına rağmen, sayın Yıldırım’ın söylemini eyleme geçirdiği, Orman Bakanlığı’nın haksız ve hukuksuz bir şekilde Ümraniye Belediyesi’ne tahsis ettiği tarafımıza, yönetim kurulumuza tebliğ edildi. Sayın Yıldırım’ın Trabzonlu 4 bakandan daha etkili biri olduğunu görmek açıkçası beni çok şaşırttı. Hepimiz biliyoruz ki Trabzonpark’ı Trabzonluların elinden alan sayın Erdoğan’dır” şeklinde konuştu.

“10 YIL MÜDDETLE ORMAN BAKANLIĞI TARAFINDAN ORDA BULUNAN BİR DERNEĞE TAHSİS EDİLMİŞTİR. VE TAHSİSİ SONA ERMİŞTİR. OLAY BUNDAN İBARETTİR”

Trabzonpark’la ilgili yapılan algılara cevap vermek üzere söz alan İBB Meclis Üyesi ve Ümraniye Belediye Başkan Yarımcısı Yavuz Selim Tuncer, “Geçtiğimiz günlerde burada yaptığım bir konuşmada İP’li grup başkanvekiline aynen söylemiştim, eline bir metin veriyorlar çıkıyor burada konuşuyor. İsmet Yıldırım’ın size cevap vermemesi şu; siz grup başkanvekili ve grubunuz İsmet Yıldırım’ın ne kalibresindesiniz, ne potansiyelindesiniz.

Trabzonpark 550 dönümlük bir alandır. 10 yıl müddetle Orman Bakanlığı tarafından orda bulunan bir derneğe tahsis edilmiştir. Ve tahsisi sona ermiştir. Olay bundan ibarettir. Bunu bir Trabzon milliyetçilik çatışmasına döndürmek, son derece kötü, son derece çirkin ve son derece ahlaksız bir durumdur” dedi.

Sözde İBB Meclisini yöneten ancak yönetemediği için de adaletten uzak bir tutum sergileyen Meclis Başkanı İmamoğlu, mikrofonunu kapattırarak sözünü kestiği Tuncer, Başkan Erdoğan’a iftira atan İP’li Özkan’a, “Cumhurbaşkanımızı ağzına alman için önce destur çekmen, ardından da adabını ve edebini takınman lazım” diye çıkıştı!

TUNCER, İBB’NİN KİPTAŞ ARSA STOKLARINI SATMASINA TEPKİ VERDİ

Tuncer bir başka önemli konu: İBB’ni KİPTAŞ arazilerini satışı ilgili sert bir açıklama yapan Tuncer, “İsmet Yıldırım, uzun dönem KİPTAŞ’ta genel müdürlük yapmıştır. 20 yılda tam 80 bin konut üretmiştir. KİPTAŞ’ı bir dünya markası yapmıştır. KİPTAŞ’ın bırakmış olduğu mal varlıklarına bir bakın! KİPTAŞ’ın amacı konut üretmektir. KİPTAŞ’taki konutları satabilirsiniz. KİPTAŞ’taki işyerlerini satabilirsiniz. Asli unsuru konut yapmak olan bir kurumun arsa stoklarını satamazsınız. Ama siz arsa stoklarını sattınız!” diye konuştu.

selyus