Ana Sayfa ÇEVRE, YEREL YÖNETİMLER 16 Kasım 2020

İBB, söktüğü dikey bahçeleri talep eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bakın ne cevap verdi!

İBB’nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği cevap çelişkilerle dolu! Malzemeler için hem ‘çürüdü’, ‘hayatını kaybetti’, hem de ‘biz kullanacağız size veremeyiz’” deniyor!

İşte yazının o çelişkili bölümü: “Bahse konu olan dikey bahçelerin; özellikle TAŞIYIŞI SİSTEM MALZEMELERİ ÇÜRÜMÜŞ, BİTKİSEL MATERYALLERİN ÖNEMLİ BİR KISMI STRESE BAĞLI HASTALIKLAR DOLAYISIYLA HAYATINI KAYBETMİŞTİR. Bu nedenle bakım/onarım maliyetleri her geçen gün artan dikey bahçelerin kullanılabilir durumda olan BİTKİLER, SAKSILAR, SULAMA VE AYDINLATMA EKİPMANLARI KONSTRÜKSİYON MALZEMELERİ, BAŞKANLIĞIMIZ SORUMLULUĞUNDA BULUNAN ALANLARDA DEĞERLENDİRİLDİĞİNDEN talebiniz tarafımızca karşılanamamaktadır.”

Seçim öncesi “Her Şey Çok Güzel Olacak”, seçim sonrası “Birlikte Başaracağız”, “İstanbul Senin” gibi cilalı sloganlarıyla İstanbulluları uyuşturarak 1,5 yılı “Sıfır” hizmetle geride bırakan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a adeta nefes aldıran “DİKEY BAHÇELERİ” sökerek, “Yaşayan Duvar” diye adlandırdığı çalışma ile duvarları adeta LGBT renklerini andıran sıradan görüntülere büründürmüştü!

Kendi ilinde yeşile önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de sökülen dikey bahçeleri İBB’den talep etmişti. Özetle: “Belediye sınırları dahilinde bulunan kentsel mekanlarda ekiplerimizce aktif yeşil alan yapım, bakım ve onarım faaliyetlerini vatandaşlarımızın refahı, kalite yönetimi, etkin çevre anlayışı ve ekonomik şartlar gözetilerek titizlikle sürdürdüğümüz çevre hizmetlerimizde değerlendirmek üzere ‘dikey bahçeleri’ talep ediyoruz” diyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ‘veremeyiz’ diye, İBB Başkanı adına daire başkanı tarafından olumsuz cevap geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin talep ettiği dikey bahçeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu hale getirildi!

İBB’NİN BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE VERDİĞİ CEVAP!

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, geçen ay kendi sorumluluğunda bulunan alanlardan söktüğü dikey bahçeleri, kendi ilinde değerlendirmek üzere talep eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına olumsuz cevap verdi.

E 40352154-604 sayılı yazıyı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderen İBB Park ve Bahçe Yeşil Alanlar Daire Başkanı Yasin Çağatay Seçkin cevabında:

“İlgili yazınız ile; başkanlığımız sorumluluğunda bulunan alanlardaki dikey bahçe düzenlemelerinde revizyonun çalışmalarının başlatıldığı ve “Yaşayan Duvar” adıyla yeni uygulamanın başlandığı, kaldırılan ve kaldırılması planlanan dikey bahçelerin (bitki, saksı, sulama ekipmanları konstrüksiyon malzemeleri, aydınlatma ekipmanları, vb.) kamu yararı gözetilerek hibe edilmesi talep edilmektedir.

Bahse konu olan dikey bahçelerin; özellikle taşıyışı sistem malzemeleri çürümüş, bitkisel materyallerin önemli bir kısmı strese bağlı hastalıklar dolayısıyla hayatını kaybetmiştir. Bu nedenle bakım/onarım maliyetleri her geçen gün artan dikey bahçelerin kullanılabilir durumda olan bitkiler, saksılar, sulama ve aydınlatma ekipmanları konstrüksiyon malzemeleri, başkanlığımız sorumluluğunda bulunan alanlarda değerlendirildiğinden talebiniz tarafımızca karşılanamamaktadır.”

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEİDYE BAŞKANI DOKTOR YÜCEL YILMAZ ADINA GENEL SEKRETER DOKTOR MUSTAFA KÜÇÜKKAPDAN İMZALI EKİM AYINDAKİ YAPILAN TALEP

“Belediye sınırları dahilinde bulunan kentsel mekanlarda ekiplerimizce aktif yeşil alan yapım, bakım ve onarım faaliyetlerini vatandaşlarımızın refahı, kalite yönetimi, etkin çevre anlayışı ve ekonomik şartlar gözetilerek titizlikle sürdürülmektedir.

Son dönemde çeşitli basın yayın kuruluşları araçlığıyla edindiğimiz bilgilere dayanarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınız sorumluluğunda bulunan alanlardaki dikey bahçe düzenlemelerinde revizyon çalışmalarının başlatıldığı ve “Yaşayan Duvar” adıyla yeni bir uygulamaya gidildiği anlaşılmaktadır.

Söz konusu uygulama sonucunda kaldırılan ve kaldırılması planlanan dikey bahçelerin (bitki, saksı, sulama ekipmanları, konstrüksiyon, malzemeleri, aydınlatma ekipmanları vb.) Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere, kamu kaynaklarının israf olmaması, etkin ve verimli kullanılması adına, kullanılabilir ve yaşam fonksiyonlarını yitirmemiş olanlarının nakliye giderleri tarafımızca karşılanacak şekilde hibe edilmesini talep etmekteyiz” Dr. Mustafa Küçükkapdan / Belediye Başkan Adına Genel Sekreter..

DİKEY BAHÇELER, CHP YÖNETİMİ ÖNCESİ NASILDI!

DİKEY BAHÇELER, CHP DÖNEMİ NASIL OLDU!

 

selyus