Ana Sayfa ÇEVRE 21 Ağustos 2021

İSKİ Genel Müdürü Mermutlu: İstanbul’un 16 Atıksu Arıtma Tesisi’ne ihtiyacı var

İstanbul’un 16 Atıksu Arıtma Tesisi’ne ihtiyacı var diyen İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu’ya, İstanbul’un Atıksu Arıtma Tesisi’ne ihtiyacı yok diye açıklaması bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bakalım nasıl bir tepki verecek!

İSKİ GENEL MÜDÜRÜ MERMUTLU’NUN TAM AKSİNE İSTANBUL’U YÖNETEN İMAMOĞLU, NE DEMİŞTİ!

TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu’nun İstişare Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ve Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz’ın da katıldığı programda, Genel Müdür Raif Mermutlu bir sunum gerçekleştirdi. İstanbul’da atıksu probleminin tamamen çözülmesi için 16 büyük tesise ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bunun dışında atıksu tünelleri ihtiyacı da var. Bu projelerin toplam bedeli yaklaşık 10 milyar lira. İSKİ’nin bu kaynağa önümüzdeki 4 yıl içerisinde ihtiyacı var. Arazi problemi çözülse dahi, bu tesislerin tamamlanması için 4 yıla ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

TEK BAŞINA İSKİ KARŞILAYAMAZ

Bu kaynağı İSKİ’nin tek başına karşılayamayacağını belirten Raif Mermutlu, “İSKİ’nin 2021 yılındaki yatırım bütçesi 2,5 milyar lira. Hiç bir iş yapmasak, diğer yatırımları tamamen durdursak dahi -ki böyle bir şey mümkün değil- bu yatırımları tamamlamak için 4 yıl zamana ihtiyaç var. Ancak başka yatırımlar da olacağı için bu kaynağın İSKİ’ye bir yerlerden temin edilmesi gerekiyor. Aksi halde, bu müsilaj konusu uzun süre konuşulur” diye konuştu.

İLGİLİ BİRİMLER DESTEK VERSİN

Tesis yapmak için sadece kaynak bulmanın yeterli olmadığını belirten Mermutlu, bunun yanında tesis yapılacak alan bulmanın da zor olduğunu söyledi. Bulunan yerlerde arıtma tesisi yapımına bir an önce başlanması gerektiğini belirten Genel Müdür Mermutlu, ilgili birimlere, atıksu arıtma tesislerinin inşasına öncelik verilmesi hususunda çağrıda bulundu.

PROJELER HAZIR

Genel Müdür Mermutlu, arıtma tesisleri projelerinin hazır olduğunu, engellerin ortadan kalkması halinde hızlıca inşaatlarına başlayabileceklerini de sözlerine ekledi. Kaynak: İSKİ internet sitesi

selyus