Ana Sayfa ÇEVRE 16 Ocak 2016

İSKİ’ye 40 yeni iş makinesi

İstanbullulara dünya standartlarında hizmeti, en kısa sürede sağlamayı hedefleyen İSKİ, bu kapsamda araç ve iş makinelerini yeniliyor.

İSKİ, Kırklareli’nden Düzce’ye kadar geniş bir alanda İstanbullulara kesintisiz su ve kanal hizmeti sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Hizmet alanı geniş bir coğrafyaya yayılan İSKİ, İstanbullulara dünya standartlarında, kaliteli içmesuyu sunabilmek ve kullanılmış suyu çevreye zarar vermeden uzaklaştırmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmaların kesintisiz devam edebilmesi, abonelerin mağdur olmaması için Kurum bünyesine 40 adet araç ve iş makinesi daha takviye edildi. Damperli Kamyon, Mobil Vinç, Ekskavatör, Panelvan Minibüs, Forklift, Greyder ve Loderden oluşan yeni araç ve iş makineleri; İsale hatlarındaki boru kırıklarına anında müdahale, isale hatlarında kayıp kaçak denetimini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek, periyodik olarak devam eden dere temizlik çalışmalarını yaparak taşkın, sel ve kokuya sebebiyet vermemek, su rezervlerini koruyabilmek için havza alanlarına inşa edilen kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirebilmek gibi çalışmalarda kullanılacak.

Ayrıca; muhtemel afet durumlarında “Afet ve Acil Durum Başkanlığı’ndan (AFAD)” gelen talep doğrultusunda da kullanılabilecek araçlar, İstanbulluların hizmetine sunuldu.

selyus