Ana Sayfa ÇEVRE 10 Eylül 2015

İstanbul’daki yangın kontrol altında

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda 3 ormanlık alanda çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale edildi. Yangınlar gece yarısına doğru kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

İstanbul İtfaiyesine ilk yangın ihbarı saat 16.30 da Sultanbeyli Mecidiye Mahallesi ormanlık alandan geldi. Yangına kısa sürede havadan ve karadan müdahale edildi. Kısa bir süre sonra Tuzla ve Kartal Aydos ormanlarında çıkan yangınlar nedeniyle itfaiye alarma geçti. Bölgenin dağlık ve engebeli olması nedeniyle, karadan “Hızır Güç” afet müdahale araçları havadan da yangın söndürme helikopteri “Alev Kartalı” ile çok sayıda itfaiye personeli katıldı. Yangınlara Orman Bölge Müdürlü orman helikopteri ve personeli ile koordineli olarak yangınlara müdahale edildi.

Üç ayrı bölgede çıkan orman yangınları gece yarısından sonra söndürüldü.  Yangınlara İlçe Belediyelerinden su tankeri, İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığından çok sayıda iş makinesi müdahale etti. Arka Arkaya başlayan yangınlar nedeniyle Avrupa yakasından çok sayıda “Hızır Güç” itfaiye aracı ve tanker takviye olarak Anadolu Yakası’na sevk edildi. Personelin ihtiyacını karşılamak için İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Mobil büfelerle 300 kişilik kumanya sevk etti.

Orman yangınlarına 95 itfaiye aracı ile 235 personel müdahale etti.

selyus