Ana Sayfa ÇEVRE 15 Eylül 2014

İstanbul rahatlayacak

İstanbul trafiği rahat bir nefes alacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “İstanbul giriş ve çıkış trafiğini azaltmak için proj

İstanbul rahatlayacak

İstanbul trafiği rahat bir nefes alacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “İstanbul giriş ve çıkış trafiğini azaltmak için projeler geliştirdik”

İstanbul’u rahatlatacak projeler hayata geçiyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul giriş ve çıkış trafiğini azaltmak için projeler geliştirdiklerini, şu anda sadece iki ana aks üzerindeki trafiği rahatlatacak adımları atacaklarını belirtti.
Bakan Lütfi Elvan, İstanbul’un trafik sorunu için yeni projelerin devreye alındığını söyledi. Kuzey Marmara Otoyolu’nun kalan kısmı için ihale sürecinin de başladığını belirten Elvan, “10 milyar $’lık yatırım yapılacak” dedi
Bakan Lütfi Elvan, “İstanbul giriş ve çıkış trafiğini azaltmak için projeler geliştirdik. Şu anda sadece iki ana aks üzerindeki trafiği rahatlatacak adımları atacağız. Marmara Bölgesi’nin etrafında daire çizeceğiz. Sakarya’dan Kocaeli, Gebze otoyoluna bağlanıp Kurtköy’e oradan da Üçüncü Köprü’den Tekirdağ’a geçilecek. Çanakkale, Balıkesir’den İstanbul-İzmir otoyoluna bağlanılacak. Çanakkale üzerinde bir köprü yapacağız. 5 milyar dolarlık yatırım olacak. İzmir, Manisa, Kütahya, Bursa, Balıkesir gibi Ege Bölgesi’ndeki illeri yurtdışına çıkışlarını İstanbul üzerinden yapmayacaklar. Tekirdağ üzerinden çıkış yapacaklar. Sakarya’dan İstanbul’a uzanan Kuzey Marmara Otoyolu’nun kalan kısmı için ihale sürecine başladık. Yap-İşlet- Devret modeliyle 10 milyar dolarlık yatırım yapılacak.” diye konuştu.

Etiketler:
selyus