Ana Sayfa ÇEVRE 11 Eylül 2016

İstanbul’un yolları hep böyle olsa!

Kurban Bayramı arifesinde İstanbul genelinde yollar boşaldı. Trafik yoğunluğunun yüzde 1 seviyelerine kadar düştüğü kentte araç sürücüleri, İstanbul’un yolları hep böyle olmasını arzu ediyor.

Kurban Bayramı tatilinin başladığı cuma günü akşamından itibaren İstanbullular’ın şehir dışına çıkmasıyla yollar boşaldı. Trafik yoğunluğunun yüzde 1 seviyelerine kadar düşmesi araç sürücülerinin yüzünü güldürdü. Yoğun olarak kullanılan metrobüs gibi toplu taşıma duraklarının da sakin olduğu görüldü.

Altınoluk’tan trafik yoğunluğu içinde geldiğini ifade eden Resul Demir, “Altınoluk’tan yeni geldim. 2 gün boyunca İstanbul trafiğindeydim ama bayram dolayısıyla İstanbul’da gerçekten trafik bayramı yaşanıyor. Trafik yoğunluğu yok, çok rahatız. Yöneticilerin İstanbul’u bu hale getirmeleri lazım” dedi.

İstanbul trafiğinin rahatladığını söyleyen Mehmet Yasir Kaya da, “Bayram dolayısıyla İstanbul’dan yoğun oranda çıkışlar oldu. Trafikte hissedilebilir derecede boşluklar oluştu” diye konuştu.

45 yıldır servis şoförü olduğunu söyleyen Ali Şükrü ise, “Bayram dolayısıyla İstanbul’da trafik hiç yoğun değil. Bu boşluk hafta sonuna kadar devam eder. Ben 45 yıldır şoförlük yapıyorum, İstanbul bayramlarda rahat oluyor” şeklinde konuştu.

selyus