Ana Sayfa ÇEVRE 12 Mart 2022

İstanbullular dikkat, yoğun kar var!

Meteoroloji İstanbul için saat verdi, vatandaşları yoğun kar yağışı konusunda uyardı. Bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini hissettirmeye başlayacak olan yoğun kar yağışının yarın sabah saatlerine dek sürmesi bekleniyor. Saat vererek uyarıda bulunan AFAD, “zaruri değilse dışarı çıkmayın” derken, İstanbul Valisi Yerlikaya ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da uyarılar peş peşe geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık bir hafta önce duyurduğu kar yağışı, Çarşamba günü yurda giriş yaptı. Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası ile birlikte yurt genelinde etkili olan sağanak yağışlar, yerini kara bıraktı. Meteoroloji, İstanbul için kritik bir uyarıda bulundu. Son değerlendirmelere göre bugün akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da artırması ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışı bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN UYARILAR PEŞ PEŞE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kar yağışı nedeniyle teyakkuz halindeyiz. Cumartesi saat 18.00’den pazar sabah 06.00’ya kadar sıkıntılı durum gözüküyor. Onun için de tedbirlerimizi aldık” açıklamasında bulundu.

İstanbul’da 12 Mart Cumartesi (bugün) beklenen yoğun kar yağışı ile ilgili uyarılar peş peşe geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün son verilerine göre, İstanbul’da bu gece ve yarın aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı tahmin ediliyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Cumartesi günü, kar yağışının en yoğun olacağı gün olacak” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), soğuk ve yağışlı havanın başta İstanbul olmak üzere, 37 ilde etkili olacağını belirterek, il AFAD merkezlerinin teyakkuz durumuna geçirildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması istendi. Türkiye gazetesi.

selyus