Ana Sayfa ÇEVRE 13 Eylül 2015

Kadıköy sular altında

Kurbağalıdere Kadıköy’ü esir aldı. Dere taşarak caddelerden Kadıköy’e doğru aktı. Bu arada hem esnaf hemde evlerde oturan aileler mağdur oldu.

Kurbağalıdere Kadıköy’ü esir aldı. Ataşehir İlçesi’nden başlayarak Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi’ne kadar şiddetle artarak gelen dere, birçok evi ve işyerini basarak aileler ile esnafı zor durumda bıraktı. Özelliklede Kadıköy evlendirme dairesinin orda bulundan köprünün civarında büyük bir taşma gösteren dere, adeta ikinci bir dere oluşturarak Kadıköy Belediyesi’ne doğru şiddetli ve etkili bir şekilde aktı. Dere, minibüs yolu üzerinde bulundan işyerlerini ve daireleri yaklaşık 1 metre boyunca basarak önemli hasar verdi.

Tabi burada o belediye sorumlu, bu belediye sorumlu demeden bu dere çalışmalarının biran evvel tamamlanması lazım. Çünkü derenin her taşmasında birçok işyeri ve ev mağdur olmaktadır.

Uzun zamandır devam eden çalışmanın sonuna yaklaşıldığı şu günlerde derenin bu kadar şiddetli çoğalıp etrafa taşması olası can kaybına da yol açabilirdi.

Velev ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi dere ıslah çalışmalarını geciktirdi, Kadıköy Belediyesi’de kendi ilçe sınırları içinde bulunan derenin taşması sonucu, dere İBB’nin sorumluluğundadır bana ne demeden ve hiç zaman kaybetmeden müdahale etmelidir.

Çünkü olan vatandaşa oluyor. Geçmişte Kurbağalıdere Islah çalışmaları Kadıköy Belediyesi’nin yetkisinde olduğu yıllarda da aynı sorunlar vardı ve yıllarca bir türlü çözüm bulunamadı.

Hem İBB yetkilileri, hem de Kadıköy Belediyesi yetkilileri bugünden tezi yok biraraya gelip bu sorunu kökünden çözmelidir. Aksi taktirde esnaf ve aileler mağdur olmaya devam edecek…

selyus