Ana Sayfa ÇEVRE 14 Şubat 2021

Kar yağışı Rusya’da hayatı durdurdu

Rusya’nın genelinde kar yağışı etkisini sürdürürken, başkent Moskova’da 3 gündür yağan kar yağışı kara ve havayolu ulaşımını kesintiye uğrattı. Kentte kar yağışı bazı noktalarda 1 metreye ulaşırken, bazı bölgelerde ise 25 santimetre ölçüldü.

Rusya’nın hemen hemen tüm bölgelerinde 3 gündür yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ülkede hayat neredeyse durma noktasına geldi.

MOSKOVA’DA KAR YAĞIŞININ BAZI NOKTALARDA 1 METREYE ULAŞTI

Ülkenin doğusundaki bölgelerde yağışlar nedeniyle elektrik ve ısınma gibi temel konularda sorunlar yaşandığı öğrenilirken, kuzeydeki Sibirya bölgesinde yalnızca kırsal bölgelerde ulaşım konusunda sorunlar yaşandığı aktarıldı. Rusya’nın en az yağış alan güney bölgelerinde de kar yağışı etkisini sürdürürken, başkent Moskova’da kar yağışı nedeniyle hayat neredeyse durma noktasına geldi. Kentte kar yağışının bazı noktalarda 1 metreye ulaştığı, bazı bölgelerde ise 25 santimetre civarında olduğu öğrenildi. Moskova’dan havalanması beklenen 50’ye yakın yolcu uçağının uçuşlarının durdurulduğu, bu sayının artmaya devam ettiği belirtildi. İHA

İlginizi çekebilir

İstanbullulara dolu sürprizi

İstanbullulara dolu sürprizi

selyus