Ana Sayfa ÇEVRE 27 Kasım 2022

La Nina yola çıktı, İstanbul’a geliyor

Çok ciddi ve etkili kar yağışlarına yol açması beklenen La Nina kışının en fazla Marmara bölgesini etkileyeceği tahmin ediliyor. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerlerde yoğun kar yağışı olacağı düşünülüyor. La Nina adı verilen soğuklar nedeniyle gece ve gündüz sıcaklıkları arasında 20 dereceden fazla sert farklar oluşması bekleniyor.

Kar yağışı İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan sorunlar hafızalardayken, İstanbul ve Marmara Bölgesi yeni bir kış dalgası altına girecek. La Nina adı verilen soğuklar ciddi kar yağışına ve sert sıcaklık farklarına yol açacak.

İklim uzmanları 28-29 Kasım tarihlerinde yeniden soğuk ve yağışlı bir sistem bekliyor. Asıl soğuklar ise Aralık’ın 10-15’i arasında başlayacak. Aralık’ın 20’si ve yılbaşından sonra etkisi giderek artan La Nina kışı tam olarak etkili olacak.

Uzmanlar Ocak ayında çok ciddi bir kar yağışı bekliyor. Yoğun yağışların en fazla Marmara bölgesini etkileyeceği düşünülüyor. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir’in La Nina kışından etkileneceği tahmin ediliyor.

La Nina kışında gece ve gündüz sıcaklıkları arasında 20 derecelik sert farklar oluşuyor.

Pasifik üzerinde bulunan basınç sistemlerine etki eden La Nina, okyanusta gösterdiği etkiden dolayı Türkiye’yi de etkisi altına alabilecek. Türkiye gazetesi

İlginizi çekebilir

İstanbul’da sağanak yağmur

İstanbul’da sağanak yağmur

selyus