Ana Sayfa ÇEVRE 26 Şubat 2021

Maltepe’de çöpleri vatandaşlar topluyor

Maltepe Belediyesi’nde DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na üye işçilerin grevi nedeniyle sokaklar çöp dolu. İşçilerin grevinden dolayı mahalle sakini kadınlar bir araya gelerek sokaklarındaki çöpleri kendileri topladı.

Maltepe Belediyesi ve işyerinde yetkili sendika Genel-İş Sendikası ile 6 aydır süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca sendika üyesi işçilere greve çıktı. Grev sonucu sokaklarda biriken çöpleri toplamak isteyen belediye yetkilileri grevi kırmak istedi.. Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Saygı ile yaklaştığımız grev sürecinde art niyetli gruplarca, mesaisini sürdürmek isteyen emekçilerimiz ve evsel atıklar için görev alacak araçlarımız engellenmektedir” denildi.

SENDİKAYA KADINLARDAN TEPKİ

Belediyenin bu açıklamasının ardından Maltepeliler çöp toplamayı engelleyen kişilere tepki gösterdi. Mahallelerinde bir araya gelen kadınlar sokaklarda biriken çöp poşetlerini kamyonetlere yükleyerek çöp toplamaya başladı.

“BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a da destek vererek grevi kıran mahalle sakini Veysel Pamuk, “Başkanımızın yanındayız işçilerimizin de yanındayız ama bu sendikanın yaptığı iş değil .Bu pandemi zamanında şu rezilliğe bakın. Hastalık almış başını gitmiş kimsenin bir şey yaptığı yok“ dedi

selyus