Ana Sayfa ÇEVRE 23 Şubat 2022

Marmara Depremi sonrası Jeolog Naci Görür’den korkutan uyarı!

Dün gece Marmara Denizi’nde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama yapan Profesör Doktor Naci Naci Görür, bu depremin ‘uyarıcı’ nitelikte olduğunu söyledi.

Türkiye gazetesinin haberine göre geçtiğimiz gün Marmara Denizi Tekirdağ Şarköy açıklarında 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deniz yüzeyinin 7 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün, Şarköy ilçesine 6,25 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

Tekirdağ ve ilçelerinde de hissedilen deprem herhangi bir sıkıntıya neden olmazken, belediyeye olumsuz ihbarın ulaşmadığını belirtildi.

NACİ GÖRÜR: “BU DEPREM UYARICI”

Jeolog Naci Görür, dün gece saatlerinde meydana gelen depremin ‘uyarıcı’ nitelikte olduğunu söyledi. Görür, Twitter hesabından depreme ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Marmara Fay zonu’ndaki depremin Tekirdağ kolu ile ilişkili olduğunu belirten görür şunları kaydetti:

“Arkadaşlar, biraz önce Tekirdağ-Güzelköy açıklarında 4,2’lik bir deprem meydana geldi. Deprem Marmara Fay zonu’nda ve muhtemelen Tekirdağ kolu ile ilişkili.

Bu kol üzerinde zaman zaman bu büyüklüğe varan depremlere gaz çıkışları da neden olabiliyor. Konumu gereği bu deprem uyarıcı” Türkiye gazetesi

selyus