Ana Sayfa ÇEVRE 12 Haziran 2023

Mehmet Tevfik Göksu, “İBB yönetimi Haliç için ne yaptı?”

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Haliç’i biz temizledik” sözlerine tepki gösterdi. Göksu, “Herkes bilir ki, 29 yıl önceki CHP döneminde kaderine terkedilmiş bir Haliç vardı. Haliç, İBB AK Parti dönemiyle kokudan pislikten kurtuldu.” dedi.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı olduğu dönemde temizlenen Haliç’teki değişimi sahiplendi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İmamoğlu, “Değişim çok güzel oldu. Kokusundan durulamayan Haliç şimdi su sporlarının merkezi oldu. Dip ve sahil temizliğini özenle yaptık, yeşil alanları düzenledik, tramvayıyla, spor ve sosyal tesisleriyle, müzeleriyle, kültür ve etkinlik alanlarıyla çok güzel bir Haliç var artık.” ifadelerini kullandı.

 

İmamoğlu’nun bu sözlerine tepki gösteren Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İmamoğlu’nun paylaşımını alıntılayarak şu ifadelere yer verdi:

“İBB Başkanı sıkıştığında ‘Algı ve Manipülasyona’ sarılıyor. Herkes bilir ki, 29 yıl önceki CHP döneminde kaderine terkedilmiş bir Haliç vardı. Haliç, İBB AK Parti dönemiyle kokudan pislikten kurtuldu. ‘Bu yönetim Haliç için ne yaptı?’ derseniz, Sadece ‘Temel Atmama Töreni'” dedi. Akşam gazetesi

selyus