Ana Sayfa ÇEVRE, TÜRKİYE EKONOMİSİ 10 Aralık 2019

Organik balın adresi: Maryava Organik

Doğu Karadeniz’in tanınmış saygın balcılarından, eğitimci Salih Yelkenci, doğal ortamlarda sürdürdüğü 29 yıllık organik balcılık mesleğini “Maryava Organik” isimli bir site kurarak internet ortamına taşıdı. Maryava Organik internet sitesine girerek istediğiniz bilgileri alabilirsiniz. www.mayravaorganik.com

Maryava Organik balları, Karadeniz Bölgesi’nin özellikle Kaçkar Dağları Orman ve Yaylaları’ndan tamamen organik ve doğal ortamda üretiliyor. Şemsohut, Lazlakar, Tahpur, Marbudam, Cimil, Çohçor, Kabahor, Anzer, Hodeçor, Ovit gibi önemli ve değerli yaylalardan üretiliyor.

Kaçkar ve Karadeniz Ormanlarından yetişen; ıhlamur, kestane, karayemiş, komar, likapa, böğürtlen ve yer çiçeklerinden sizlere ulaştırılıyor.

Mayrava Organik bir markadır. Organik ve doğallıkla özdeşleşmiştir. Kaliteden ve doğallıktan asla taviz vermeden, yurt içi ve yurt dışı talepleri karşılamak amacıyla markalaştı.

“BALI BİRAZ DERİNLEMESİNE İNCELEMEYE KALKTIĞIMIZDA DERYA DENİZ BİR YOLDA OLDUĞUMUZU ANLARIZ”

Hikmeti derya deniz olan balı kısaca özetleyen Maryava Organik markasının sahibi, eğitimci Salih Yelkenci, “Bal dediğimizde bizim aklımıza düşen bahar tazeliği, o nefis tadı ve aromasıdır. Pek düşünmeyiz çiçek balı mı, kestane balı mı diye. Gerçekten balın öyle bir hikmeti vardır ki, öyle bir gıdadır ki her birisi bir diğerinden farklıdır. Aynı kovandan aldığınız iki çerçeve balın tadı, kıvamı, rengi bile farklı olabilmektedir. Kendine has rengi, görünüşü, kokusu ve tadı olan balı biraz derinlemesine incelemeye kalktığımızda derya deniz bir yolda olduğumuzu anlarız.”

MARYAVA ORAGANİK’İN BAL ÇEŞİTLERİ

“Kaçkar Orman Balları, “Kaçkar Yayla Balları”, “Endemik Yayla Balları”, “Endemik Plato Balları”, “Kafkas Orman Balları”

MERYAVA ORGANİK BİR MARKADIR

29 yıldan fazla bir zamandır bal üreticiliği yapan ve “Maryava Organik” marka ismini tescilleterek elektronik ortamda da ürünlerini satmak üzere yola çıkan eğitimci Salih Yelkenci, “Ben bir öğretmenim. Ülkemizde arıcılık faaliyetlerinin başladığı ilk yıllarda, arıcılığın nasıl yapılması gerektiğini geniş kitlelere öğreten ve ülkemizde arıcılığın gelişimine büyük katkı sağlayan öğretmenlerdir.

Şifa kaynağı mucizevi bir yiyecek olan balın hile karıştırılmadan üretilmesini hedefledim. 1990 yılında öncelikle kendi bal ihtiyacımızı karşılayıp organik bal tüketmek amacıyla arıcılığa başladım. Zamanla kovan sayımızı arttırarak amatör ruhu koruyup üretmeye, insanların güvenini sarsmadan onlara faydalı olmaya gayret ettim, ediyorum.

Karadeniz Bölgemizin özellikle Kaçkar Dağları Orman ve Yaylalarından tamamen organik ve doğal ortamda üretiliyor.

Şemsohut, Lazlakar, Tahpur, Marbudam, Cimil, Çohçor, Kabahor, Anzer, Hodeçor, Ovit Gibi Önemli Ve Değerli Yaylardan Üretiliyor. Kaçkar ve Karadeniz Ormanlarında yetişen; ıhlamur, kestane, karayemiş, komar, likapa, böğürtlen ve yer çiçeklerinden sizlere ulaştırılıyor.

Kaliteden ve doğallıktan asla taviz vermeden yurt içi ve yurt dışı talepleri karşılamak amacıyla markalaştık. Mayrava Organik bir markadır. organik ve doğallıkla özdeşleşmiştir” dedi.

BAL HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

* Arıların 20 milyon yıldır bal ürettiklerini,

* Bir kg. bal için yaklaşık 30 bin arının, 20 milyon çiçekten nektar toplaması gerektiğini, Arıların, çiçeklerden 1 kg. bal toplamak için, dünyanın çevresini 6 kez dolaşacak kadar uçtuklarını,

* Arıların bal üretmenin dışında, doğal yaşamın devamı için çok önemli işlevleri olduğunu, bitkilerin arılar sayesinde döllenerek üreyebildiklerini,

* Mısır’da firavun Tutankamon’un mezarında tahtadan yapılmış bir kutuda bulunan 13 kilo balın 3.800 yıldır bozulmamış olduğunu,

* Milattan 400 yıl önce yaşamış olan ünlü hekim Hipokrat’ın balı, tedavi amacıyla kullandığını, Eski * Hint, Mısır, Roma, Sümer, Babil ve Hitit uygarlıklarında da balın tedavi amaçlı kullanıldığını,

* Arıcılığın bir tarımsal faaliyet olarak ilk çağlardan beri yapılageldiğini,

* Balın antibakteriyel özelliğinin Asurlularca keşfedildiğini,

* Bugün başta Çin olmak üzere, pek çok ülkede hastalıkları sadece arı ürünleriyle tedaviyi amaçlayan * Apiterapi merkezlerinin kurulduğunu ve giderek yaygınlaştığını,

* Balın 45°C’nin üzerinde ısıtılmaması gerektiğini; ısıtılırsa, besleyici bazı özelliklerini kaybedeceğini,

* Balın, çocukların bedensel gelişimi için mutlaka gerektiğini, ancak bir yaşından küçük çocuklara bal yedirmenin sakıncalı olabileceğini.

MAYRAVA ORGANİK

Adres: Çayeli-Rize

Telefon: 0 (505) 751 56 99

Ülke: Türkiye

E-Posta bilgisi: @mayravaorganik.com

İlginizi çekebilir

İstanbul’da yükseklerde kar

İstanbul’da yükseklerde kar

selyus