Ana Sayfa ÇEVRE, YEREL YÖNETİMLER 28 Kasım 2023

Pendik Belediyesi 30 ekip ve 83 araçla kış aylarına hazır

Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle birlikte AKOM’da kış hazırlıklarına yönelik toplantıya katılan Belediye Başkanı Ahmet Cin karla mücadele hazırlıkları ve kış tedbirlerini değerlendirerek Pendik Belediyesinin 475 personel, 30 ekip ve toplamda 83 araçla ile kış aylarına hazır olduğunu söyledi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Güllübağlar Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) “kış hazırlıkları” toplantısı düzenledi. Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle ile birlikte önümüzdeki günlerde beklenen kar ve soğuk havaların oluşturabileceği olumsuzluklar ve önlemler ele alındı.

30 EKİP VE 83 ARAÇLA HAZIR BEKLİYORLAR

Pendik Belediyesinin kış hazırlıklarını tamamladığını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Cin Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Bahçeler ve Zabıta Müdürlüklerinden oluşan 475 personel, 30 ekip ve toplamda 83 araçla kış aylarına hazır olduğunu söyledi.

SİTE YÖNETİCİLERİNE 15 ÇUVALA KADAR ÜCRETSİZ TUZ VERİLİYOR

Pendik Belediyesi kış aylarına hazırlık kapsamında 7 küreme ve tuzlama, 2 tuzlama ünitesi, bir 4×4 küreme aracı, 13 is makinesi, 2 greyder, 4 solüsyon tankı, 6 ekskavator, 38 kamyon-kamyonet operasyonel hale getirildi. Bunun yanı buzlanmaya karşı kullanılmak üzere tuz stoklandı. İhtiyaç duyan Pendikliler AKOM’dan çuvalları ücretsiz alabilecek. Site yöneticilerine 15 çuvala kadar ücretsiz tuz verilirken kendi evi ya da işyeri için tuz almak isteyenlere alanın büyüklüğüne göre en fazla 5 çuval tuz verilecek. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ücretsiz tuz dağıtımının hava koşullarına göre devam edeceğini belirtti.

selyus