Ana Sayfa ÇEVRE 5 Mart 2020

Pendik Belediyesi, komşularının yollarını genişletmeye devam ediyor

Geçtiğimiz yıl 1 km’lik Velibaba Etabı tamamlanan “Kemiklidere 10. Yan Kol” çalışmasında Yayalar Etabına geçildi. 9 etaptan oluşan toplam 15 km’lik (Gidiş-geliş) yol tamamlandığında Velibaba Mahallesi’nden Ahmet Yesevi Mahallesi’ne kesintisiz ulaşım sağlanacak.

Pendik Belediyesinin imkanlarıyla yürütülen “Kemiklidere 10. Yan Kol” çalışması devam ediyor. Ekipler geçtiğimiz yıl tamamladıkları Velibaba Etabının ardından Yayalar Mahallesi’nde çalışmalara başladı. Bu kapsamda belediye ekipleri Pınar Caddesi’nin Yayalar Mahallesi’nde kalan bölümde yol yapım çalışmalarına başladı.

9 ETAPTAN OLUŞUYOR, 2 ETAP TAMAMLANDI

Şehri batıdan doğuya ortadan ikiye bölecek Kemiklidere 10. Yan Kol, 9 etaptan oluşuyor. Yolun Velibaba ve Ahmet Yesevi Mahallelerindeki bölümleri tamamlandı. 3. etap olan Yayalar Mahallesi Etabının da tamamlanmasıyla 15 km’lik yolun yaklaşık 6 km’lik bölümü bitmiş olacak.

VELİBABA’DAN AHMET YESEVİ’YE KESİNTİSİZ ULAŞIM SAĞLAYACAK

Diğer mahallelerdeki etaplar da tamamlandığında Velibaba’dan hareket eden bir sürücü, kesintisiz bir şekilde Ahmet Yesevi Mahallesi’ne kadar gidebilecek. “Kemiklidere 10. Yan Kol” kuzeyden güneye sırasıyla Velibaba, Ertuğrulgazi, Yayalar, Sülüntepe, Şeyhli, Güllübağlar, Ramazanoğlu, Sanayi, Kavakpınar, Orhangazi, Fatih ve Ahmet Yesevi Mahallelerini birbirine bağlayacak. “Kemiklidere 10. Yan Kol” tamamlandığında E-5 gibi kentin ulaşım anlamında omurgası niteliğinde olacak. Sadece 7 kavşağın bulunacağı çift gidiş-geliş trafik düzenine sahip olacak yol sayesinde mahalleler arasındaki trafik yoğunluğu da azalacak.

“Kemiklidere 10. Yan Kol” aynı zamanda E5’e alternatif olarak Kartal-Sultanbeyli-Tuzla aksını birbirine bağlayacak.

selyus